Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

U Krašiću proslavljeno Vranekovićevo 2021.

U Vranekovićevoj godini, u kojoj se slavi 100. obljetnica rođenja krašićkog župnika Josipa Vranekovića, misno slavlje u subotu 24. srpnja u Krašiću je predvodio domaći sin umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu završili upisi u ljetnom upisnom roku

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu održani su u četvrtak 22. srpnja upisi u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija Povijesti, Povijesti (dvopredmetni), Sociologije, Sociologije (dvopredmetni), Psihologije, Komunikologije, Sestrinstva (redovni i izvanredni) i Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicine.

Misa i čitanja za 1. svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljen je prijedlog misnih obrazaca, čitanja i molitve vjernika za misu s nakanom za djedove, bake i starije osobe za župnu ili zajednicu koja se okuplja u domovima za starije i nemoćne. Na kraju Mise može se izmoliti molitva pape Benedikta XVI. za bake i djedove te je preporučljivo potaknuti okupljenu zajednicu na činjenje dobrih djela koji će biti usmjerni upravo prema bakama, djedovima i starijim osobama (molitva, posjet, pomoć u kućanskim poslovima i sl.).

Proslavljena 20. obljetnica Župe sv. Andrije apostola u Lazu Bistričkom

Dvadeseta obljetnica osnivanja Župe sv. Andrije apostola u Lazu Bistričkom proslavljena je u četvrtak 22. srpnja, na blagdan Marije Magdalene, misnim slavljem koje je na prostoru pored župne crkve na Lazu predslavio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Novi broj Glasa Koncila

Kadrovima iz prigodnoga spota koji je Hrvatska biskupska konferencija svim djedovima, bakama i starijim osobama priredila uz njihov Svjetski dan koji se ove godine po prvi puta slavi, otvara se novi Glas Koncila priređen za nedjelju 25. srpnja.

Donacija Caritasu Zagrebačke nadbiskupije

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, koja djeluje pod sloganom „Humanost prije svega“, ove je godine u povodu Kurban bajrama podijelila 1.170 kilograma junećeg mesa, a kurbane su, kao i prethodnih godina, uručili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, pučkim kuhinjama, potrebitima i humanitarnim organizacijama, izvijestili su 21. srpnja iz zagrebačkog Caritasa.

Kapele posvećene sv. Josipu: Vinagora

U Godini sv. Josipa, koju je papa Franjo proglasio 8. prosinca 2020. Apostolskim pismom „Patris Corde“ povodom 150. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom sveopće Crkve, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije tijekom srpnja i kolovoza donosi prikaze kapela posvećenih sv. Josipu.

1 2 3 338