Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

Caritas pomaže i „na daljinu“

Telefoni Caritasove socijalne službe, obiteljskog savjetovališta i uprave Caritasa proteklih dana i tjedana ne prestaju zvoniti, a pretinci e-pošte puni su upita i zamolbi za pomoć. Poštujući upute nadležnih službi te prilagođavajući rad nastaloj situaciji Caritas pomoć pruža i „na daljinu“. Što sugrađane muči te kako im Caritasovi stručnjaci pomažu doznaje se iz razgovora s psihologinjom Tanjom Kuprešak iz Caritasovog Obiteljskog savjetovališta i socijalnom radnicom Anom Juratovac iz Caritasove socijalne službe objavljenom na mrežnim stranicama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Novi dvobroj Glasa Koncila

Porukom „Uskrsni Pobjednik darovao vam mir“ i motivom Uskrsloga Gospodina iz župne crkve Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, stradale u nedavnom potresu koji je pogodio Zagreb i okolicu, otvara se novi uskrsni dvobroj Glasa Koncila s nadnevkom nedjelja, 12. i 19. travnja.

Kardinal Bozanić čestitao Pesah

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je čestitke prigodom blagdana Pashe, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije 8. travnja.

Svjetski dan zdravlja 2020.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 2020. godinu međunarodnom godinom medicinskih sestara i primalja s ciljem da naglasi njihov doprinos i važnost u zdravstvenom sustavu.

Četvrti utorak u čast sv. Antuna Padovanskog

Hrvatski katolički radio emitirao je u utorak 7. travnja prijenos misnog slavlja četvrtog utorka iz crkve Sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu u povodu pobožnosti Trinaest utoraka posvećenih sv. Antunu.

1 2 3 177