Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

13. obljetnica svećeničkog ređenja

Prigodom spomena na 13. obljetnicu prezbiterskog ređenja svećenika zaređenih 2006. godine u zagrebačkoj prvostolnici, u ponedjeljak 17. lipnja u kripti crkve Sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkoj Šalati, euharistijsko slavlje predvodio je preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Kanonici hodočastili u Čazmu

Kanonici Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola Duha Svetoga hodočastili su u ponedjeljak 17. lipnja u Čazmu, gdje je davne 1232. godine zagrebački biskup Stjepan II., uz postojeći Stolni kaptol u Zagrebu, osnovao i Zborni kaptol Duha Svetoga u Čazmi.

Spomen na p. Antuna Cveka

Za korisnike Doma za starije osobe Centar, na lokaciji Crnatkova 14, pastoralno skrbe svećenici iz župe sv. Marka na Gornjem gradu te se domska vjernička zajednica jednom mjesečno okuplja na misnom slavlju. Uoči svetkovine Presvetoga Trojstva, nakon molitve krunice, misu je u subotu 15. lipnja predvodio mons. Nedjeljko Pintarić, supsidijar u župi sv. Marka.

Održano kravljačko proštenje

U žumberačkom selu Kravljak u nedjelju 16. lipnja proslavljena je svetkovina Presvete Trojice. U povodu seoskog proštenje liturgiju je predvodio stvrofor Milan Vranešić u zajedništvu sa žumberačkim dekanom o. Nenadom Krajačićem.

Proštenje svetog Antuna Padovanskoga u Čestijancu

Generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić u zajedništvu sa župnikom župe Svetog Martina na Muri i dekanom Štrigovskog dekanata Ivanom Hercegom slavio je misu u prigodi proštenja svetog Antuna Padovanskoga u nedjelju 16. lipnja u naselju Čestijanec nedaleko Svetog Martina.

Održana prva „Asijada“

Prva „Asijada“, turnir katoličke mladeži u Kutinskoj Slatini održan je u subotu 15. lipnja pod geslom zaštitnika župe bl. Alojzija Stepinca „U Tebe se Gospodine uzdam“.

1 2 3 60