Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

Pastirsko pismo kardinala Bozanića uoči svetkovine Svih svetih

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 28. listopada pastirsko pismo svećenicima uoči svetkovine Svih svetih u kojem ih je potaknuo da za svetkovinu Svih svetih i dan poslije Spomen svih vjernih pokojnika u crkvama budu posebno osjetljivi na obdržavanje epidemioloških mjera i preporuka. Preporučuju se, zbog većeg broja ljudi, euharistijska slavlja na otvorenom, posebno na grobljima. Gdje god je moguće, neka se poveća broj misnih slavlja.

Pokop preč. Andrije Jagečića-Bolteka

Preč. Andrija Jagečić-Boltek, umirovljeni svećenik Varaždinske biskupije i začasni kanonik Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola Duha Svetoga, koji je preminuo u varaždinskoj Općoj bolnici 23. listopada u 85. godini života i 60. godini svećeništva, pokopan je u utorak 27. listopada na Gradskom groblju u Varaždinu

Vladika Milan Stipić o aktualnim temama Crkve i društva

Vladika Milan Stipić, u razgovoru s novinarom Tomislavom Stipićem za portal ''otvoreno.hr'' 27. listopada dotaknuo se aktualnih crkvenih i društvenih tema kao što su odnosi među Crkvama, osobito s pravoslavnom, o vjeronauku u školi, financijskim sredstvima Crkve.

Biskup Šaško krstio dvoje djece u zagrebačkoj Župi sv. Ivana XXIII.

U nedjelju 25. listopada ove godine zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je euharistijsko slavlje 30. nedjelje kroz godinu u Župi sv. Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi tijekom kojeg je krstio Sebastijana, peto dijete obitelji Đeldić (otac Nikola, majka Katica r. Zlatanović) i Mihaela, sedmo dijete obitelji Golomejić (otac Robert, majka Zorica r. Gusić). Suslavitelji su bili prof. fra Ante Crnčević te župnik vlč. Kristo Brkić.

Donacija Austrijskog veleposlanstva Hrvatskom Caritasu

Veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj Markus Wuketich odlučio je da se zbog epidemiološke situacije svečani program i domjenak prigodom austrijskoga nacionalnog praznika, koji se redovito obilježava 26. listopada, ove godine neće održati uživo. Sredstava namijenjena obilježavanju ovogodišnjega Nacionalnog praznika Republike Austrije darovat će Hrvatskom Caritasu, programu „Za 1000 radosti“, čiji je fond usmjeren na pomaganje obitelji u potrebi koje prolaze kroz teškoće zbog bolesti, nezaposlenosti, potresa ili pandemije COVID-19.

1 2 3 244