Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

Provincijski susret voditelja zajednica "Vjera i svjetlo"

U župi svetog Antuna Padovanskoga u Koprivnici od 15. do 17. studenoga održan je provincijski susret koordinatora i voditelja zajednica „Vjera i svjetlo”. Susret je, ujedno, bio godišnja duhovna obnova za sve koordinatore i voditelje zajednica „Vjere i svjetla” s područja Hrvatske.

Održan deveti susret župnih zborova Štrigovskog dekanata

Uoči blagdana svete Cecilije, zaštitnice glazbe, svirača i pjevača, u župi Selnica okupili su se deveti put župni zborovi Štrigovskog dekanata, u subotu 16. studenoga, vođeni riječima svetoga Pavla „Psalmima, hvalospjevima, pjesmama duhovnim od srca pjevajte hvalu Bogu!" (Kol 3,16).

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Zagrebu je Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske gradske četvrti Trnje organizirao poseban program u spomen na žrtvu Vukovara te su 17. listopada upaljeni lampioni duž Ulice grada Vukovara te je simbolično „Vukovarskim svijetlom mira“ upaljena svijeća pred kipom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Pastoralni pohod biskupa Košića župi Križ

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak 14. i u nedjelju 17. studenoga župu Križ te je tom prigodom u četvrtak posjetio OŠ Milke Trnine u Križu i PŠ Novoselec, susreo se s vjernicima u kapeli Duha Svetoga u Obedišću i posjetio Dom za starije Rustja u Rečici Kriškoj, a u nedjelju se susreo i s članovima župnog Pastoralnog i Ekonomskog vijeća, Caritasa i članovima župnih zborova te je pastoralni pohod završio svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa koje je predvodio u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Božom Pinjuhom i župnikom iz Vrtlinske vlč. Ilijom Piličićem.

Kardinal Bozanić prigodom Trećega svjetskog dana siromašnih blagovao s korisnicima pučke kuhinje Misionarki ljubavi

"Danas po želji pape Franje Crkva slavi nedjelju siromaha. Svatko od nas pred Bogom je siromašan; siromašan Božje ljubavi, blizine, opraštanja", naglasio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na početku euharistijskoga slavlja koje je, prigodom Trećega svjetskog dana siromašnih u nedjelju 17. studenoga, predvodio u velikoj kapeli Bezgrešnoga Srca Marijina u zagrebačkome samostanu Misionarki ljubavi.

Održan jesenski „Vikend u Sjemeništu“

U Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati od petka 15. do nedjelje 17. studenoga održana je mjesečna duhovna obnova za sjemeništarce te ujedno „Vikend u sjemeništu“, na kojem je sudjelovalo 29 dječaka: 12 iz Zagrebačke nadbiskupije, 11 iz Varaždinske biskupije, 4 iz Bjelovarsko-križevačke biskupije i 2 iz Sisačke biskupije.

Proslavljena 10. obljetnica Katedralnog pjevačkog zbora Križevci

Svečanim koncertom u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, u subotu 16. studenoga proslavljena je 10. obljetnica postojanja i rada Katedralnog pjevačkog zbora Križevci, koji redovito pjeva na liturgijskim slavljima u katedrali, ali i promovira grkokatoličku Križevačku eparhiju, grad Križevce i liturgijsko pjevanje uopće u domovini i po svijetu.

1 2 3 109