Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

Vjerničke skupine hodočaste u Krašić

Brojni vjernici, među njima i pješaci, hodočaste u subotu 4. veljače, ususret Stepinčevu, u Krašić, rodnu župu hrvatskoga blaženika. Na podnevnoj misi sudjelovali su hodočasnici iz Hrvatske Dubice, Strahoninca, Ivanovca i Župe Rođenja Isusova iz zagrebačke Kajzerice.

Dan posvećenog života u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji

U predvečerje blagdana Prikazanja Gospodnjeg, 1. veljače, redovnici i redovnice Bjelovarsko-križevačke biskupije okupili su se u župnoj crkvi sv. Ane u Križevcima kako bi zajedno s mjesnim biskupom Vjekoslavom Huzjakom proslavili Dan posvećenoga života.

Grkokatolička župa Jastrebarsko svečano proslavila Svijećnicu

U grkokatoličkog župi Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom, gdje se od 2013. godine čuva dijelić relikvije sv. Šimuna Bogoprimca iz Zadra svečano je proslavljen blagdan Susreta u Hramu Gospoda Isusa Krista ili, kako ga zapadna tradicija naziva, Prikazanjem u Hramu – Svijećnicom.

Preminuo vlč. Ivan Damjanović

Umirovljeni svećenik Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Damjanović preminuo je u četvrtak 2. veljače 2023. godine u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu u 71. godini života i 46. godini svećeništva.

Treći dan devetnice ususret Stepinčevu u Krašiću

Trećega dana duhovne priprave za proslavu Stepinčeva u blaženikovoj rodnoj župi u Krašiću, u petak, 3. veljače, misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković.

Održan Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 2. veljače u Dvorani Juran i Sofija u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje „Duhovnost zajedništva u svećeničkoj službi“ održao je vlč. Đuliano Trdić, rektor Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

Krštenje petog djeteta i dijamantni pir u župi Kotoriba

Varaždinski biskup Bože Radoš predslavio je u nedjelju 29. siječnja u kotoripskoj crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa misu tijekom koje je podijelio sakrament krštenja djevojčici Sari, petom djetetu u obitelji Andreje i Andrije Krušelj, a ujedno je proslavljen i dijamantni pir supružnika Slavice i Đure Matotek.

1 2 3 552