Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

Biskup Košić predvodio slavlje u Popovači

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 16. veljače u župnoj crkvi Sv. Alojzija Gonzage u Popovači, svečano misno slavlje tijekom kojeg su među kandidate za sveti red đakonata i prezbiterata primljeni bogoslovi Fran Bijelić i Jurica Nikolić rodom iz te župe. Na početku biskup je blagoslovio i orgulje, koje su polovne kupljene u Njemačkoj i posljednjih nekoliko godina su uređivane. 

Prvi ovogodišnji „Vikend u sjemeništu” 

U petak i subotu 14. i 15. veljače mjesečnu duhovnu obnovu za sjemeništarce te ujedno „Vikend u Sjemeništu“ vodio je župni vikar u župi sv. Lovre, đakona i mučenika u Petrinji i povjerenik za pastoral duhovnih zvanja Sisačke biskupije Hrvoje Zovko.

Sprovod maestra Vladimira Kranjčevića

U krematoriju na zagrebačkom Mirogoju održan je u petak 14. veljače ispraćaj posmrtnih ostataka maestra Vladimira Kranjčevića, preminulog, 9. veljače. Sprovodne obrede predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević uz sudjelovanje desetak svećenika.

FOTOGALERIJA Posmrtno odlikovanje kardinala Franje Kuharića

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posmrtno je dodijelila nadbiskupu zagrebačkom, kardinalu Franji Kuhariću "Velered predsjednika Republike Franje Tuđmana s lentom i Danicom" koji je u petak 14. veljače u Zagrebu u Uredu predsjednice na Pantovčaku preuzeo zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Intervju s Vinkom Sabljom u novom broju Glasa Koncila

U novom broju Glasa Koncila priređenom za nedjelju 16. veljače objavljen je razgovor s Vinkom Sabljom, predsjednikom Hrvatskoga svjetskog kongresa, koji od 1970-ih živi u Švicarskoj, a govorio je o mogućnostima povezivanja Hrvata koji žive u inozemstvu s Hrvatima u domovini.

Predsjednica Republike posmrtno dodijelila odlikovanje kardinalu Franji Kuhariću

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je 14. veljače posmrtno dodijeljeno odlikovanje Velered predsjednika Republike Franje Tuđmana s lentom i Danicom zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Franji Kuhariću, kao izraz najvišeg priznanja Republike Hrvatske za izniman doprinos u promicanju hrvatskih državnih i nacionalnih interesa u zemlji i inozemstvu, posebice za promicanje državljanskog jedinstva i nacionalnog zajedništva, državotvornosti i duhovnih vrednota hrvatskog naroda. Odlikovanje je u Uredu Predsjednice preuzeo zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

1 2 3 152