Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

U Jastrebarskom svečano proslavljen blagdan Preobraženja Gospodnjega

U grkokatoličkoj župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom u četvrtak, 6. kolovoza proslavljen je veliki blagdan Preobraženja - naslovni blagdan župne crkve. Svečanu božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga služio je apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, u zajedništvu sa župnikom o. Marijanom Jeftimovim i brojnim grkokatoličkim i rimokatoličkim svećenicima.

U Petrinji proslavljeno Preobraženje Gospodnje

Svetkovinu Preobraženja Gospodnjeg svečano je u utorak, 6. kolovoza proslavila istoimena petrinjska župa, koja nosi svoje ime na vječni spomen oslobođenja Petrinje u Domovinskom ratu 6. kolovoza 1995. godine.

Misa za Domovinu u Stepinčevom Karmelu

Monfortanac o. Zdravko Barić, SMM, predvodio je misno slavlje za Domovinu, za njezino duhovno i svjetovno vodstvo i za hrvatski narod, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u srijedu, 5. kolovoza u Karmelu Brezovici.

Biskup Košić u Komarevu predvodio misu za Domovinu 

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u srijedu 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u župnoj crkvi Sv. Katarine u Komarevu misno slavlje za Domovinu te sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Zahvalno bogoslužje za domovinu u katedrali u Križevcima

Na Dan domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza u grkokatoličkom katedralnom hramu Presvete Trojice u Križevcima apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, uz susluženje katedralnog župnika o. Mihajla Simunovića služio je zahvalnu svetu liturgiju za domovinu u čast Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja.

Treća obljetnica smrti fra Bonaventure Dude

U povodu treće obljetnice smrti fra Bonaventure Dude, misno slavlje u crkvi Sv. Križa u zagrebačkom Sigetu u ponedjeljak 3. kolovoza predvodio je provincijal Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Jure Šarčević. 

1 2 3 217