Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

Press konferencija: "Formacija i prevencija – moć kao služenje"

Press konferencija za medije povodom Druge europske konferencije na temu "Formacija i prevencija – moć kao služenje" koja je organizirana zbog formacije svećenika i prevencije seksualnog zlostavljanja, održana je 21. rujna na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Održan drugi dan Druge europske konferencije "Formacija i prevencija – Moć kao služenje"

Na drugom danu Druge europske konferencije "Formacija i prevencija – Moć kao služenje" u petak 20. rujna na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu sudionici Konferencije promišljali su o razumijevanju moći kao služenju u Katoličkoj Crkvi te načinima suočavanja sa zloupotrebom moći u Crkvi. Dan su započeli misnim slavljem u Sveučilišnoj kapeli. Misi je prisustvovalo 40 okupljenih svećenika, sudionika Konferencije, a predvodio ju je nadbiskup tajnik Kongregacije za kler mons. Jorge Carlos Patron Wong.

U Velikom Kaptolu otvorena izložba o hrvatskim svecima i blaženicima

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ akademskih slikara Ivice i Kristine Mareković otvorena je u petak 20. rujna u Dvorani Juran i Sofija sisačkog Velikog Kaptola. Izložbu čini dvadesetak ulja na platnu koje prikazuju hrvatske svece i blaženike, a koje su ovi akademski slikari iz Sela kraj Siska naslikali za 11. dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima.

Duhovne vježbe za svećenike Vojnog ordinarijata u svetištu Majke Božje Bistričke

U hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke održane su od 17. do 20. rujna duhovne vježbe za sve svećenike u službi Vojnog ordinarijata, vojne i policijske kapelane. Voditelj duhovnih vježbi bio je prof. dr. sc. don Mladen Parlov, profesor na katedri moralnog i dogmatskog bogoslovlja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Ukop fra Albina Josipa Novaka

Sprovod fra Albina Novaka održan je u četvrtak 19. rujna na groblju u Varaždinu, a misa zadušnica slavila se nakon sprovoda u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu. Sprovodne obrede i misu zadušnicu predslavio je provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak.

1 2 3 84