Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

Svetkovina sv. Anastazije proslavljena u Samoboru

Nakon trodnevne duhovne pripreme, župa sv. Anastazije mučenice u Samoboru, proslavila je u srijedu 15. siječnja svetkovinu nebeske zaštitnice. Jutarnje euharistijsko slavlje predvodio je domaći kapelan Kristijan Tušek, a podnevno, u zajedništvu sa svećenicima Samoborsko-okićkoga dekanata, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom Josip Čulig. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.

U zagrebačkoj katedrali slavljena misa u povodu 28. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

U zagrebačkoj prvostolnici je u srijedu 15. siječnja slavljenja misa za Domovinu koju je predvodio rektor katedrale mr. Josip Kuhtić, a sudjelovali su ministar obrane i izaslanik Vlade Republike Hrvatske Damir Krstičević, brojni hrvatski branitelji i stradalnici obrambenog domovinskog rata, kadeti Hrvatskoga vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman, kadeti Policijske akademije Ministarstva unutarnjih poslova RH, pripadnici Počasno-zaštitne bojne HV-a i okupljeni puk.

Počinju prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži

Prijave za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u svibnju u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji počinju 15. siječnja i prikupljat će se do nedjelje 15. ožujka, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Krštenje petog djeteta u obitelji Grgić u Župi bl. Ivana Merza u Zagrebu

U nedjelju 12. siječnja u Župi bl. Ivana Merza na blagdan Krštenja Gospodinova u OŠ Špansko Oranice tijekom euharistijskog slavlja koje je predvodio mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog kao izaslanik nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića uz koncelebraciju upravitelja župe vlč. Marka Čolaka, kršteno je peto dijete Marije i Davora Grgića sin Ivan.

Blagdan Krštenja Gospodinova u Požegi

Na blagdan Krštenja Gospodinova, 12. siječnja biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u starodrevnoj požeškoj crkvi Sv. Lovre u zajedništvu s djelatnicima Biskupskog ordinarijata: sudskim vikarom i rektorom crkve sv. Lovre Želimirom Žuljevićem, moderatorom Ordinarijata Ivicom Žuljevićem kancelarom Ivanom Popićem, predstojnikom Katehetskog ureda Robertom Kupčakom i prefektom u Kolegiju Požeške biskupije Krunoslavom Siroglavićem.

Misno slavlje u spomen na 442. obljetnicu herojske obrane hrvatskih ognjišta i kaštela Gvozdansko

Misno slavlje u spomen na 442. obljetnicu herojske obrane hrvatskih ognjišta i kaštela Gvozdansko te slavne pogibije branitelja te utvrde 13. siječnja 1578. godine, održano je u nedjelju, 12. siječnja u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova u Gvozdanskom. Misu u sklopu jubilarnog 11. hodočasničkog spomen-pohoda predvodio je vrhbosanski pomoćni biskup u miru Pero Sudar u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, generalnim vikarom biskupije Markom Cvitkušićem, rektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu Anđelkom Košćakom, domaćim župnikom Stjepanom Filipcem i Antom Rotimom, a služili su đakoni Vjekoslav Uvalić i Tomislav Vojvodić.

1 2 3 136