Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

Nuncij Eterović pohodio Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište

U prigodi pohoda Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji te predstavljanja svoje knjige „Sveta Stolica i Hrvatska“ apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović zajedno s domaćinom zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem pohodio je 22. listopada bogoslove i odgojitelje Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa.

Holywin na Šalati

Molitveno bdjenje mladih uoči svetkovine Svih svetih „Holywin – svetost pobjeđuje“ održat će se u četvrtak 31. listopada u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati.

Izvanredni misijski mjesec u župi na Trešnjevci

Misijska nedjelja proslavljena je 20. listopada u župi svetoga Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci. Za tu prigodu djeca iz Liturgijske skupine Djeca Marije Petković pripremila su igrokaz u kojem su predstavila poziv pape Franje na Izvanredni mjesec misija.

Kardinal Bozanić pohvalio sudionike volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“

Predvodeći na Misijsku nedjelju, 20. listopada, euharistijsko slavlje 50. obljetnice župe Sveta Tri kralja na Baniji u Karlovcu zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohvalio je sve mlade koji su se prošloga vikenda, tj. od 17. listopada do 20. listopada, odazvali i sudjelovali u međunarodnoj volonterskoj akciji "72 sata bez kompromisa", a koja se je održala u 11 hrvatskih gradova i općina.

Misijska nedjelja i završetak akcije „72 sata bez kompromisa“ u Sisku

U povodu Svjetskog dana misija sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 20. listopada svečano misno slavlje u katedrali Uzvišenja Sv. Križa u Sisku. U koncelebraciji bili su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, kancelar mr. Janko Lulić, katedralni župnik preč. Marko Karača i preč. Milan Begić. Na misi su se okupili i volonteri akcije „72 sata bez kompromisa“ koji su ovim slavljem obilježili završetak ovogodišnje kampanje. Drugu godinu u nizu u Sisku se okupilo 170 mladih volontera koji su kroz 23 različite akcije pokušali promijeniti na bolje svoju zajednicu.

Srebrna misa vlč. Roberta Šretera

Jubilarnu dvadeset i petu obljetnicu svećeništva šestinski župnik i suradnik Hrvatskoga katoličkog radija vlč. Robert Šreter proslavio je 20. listopada u župnoj crkvi Sv. Mirka u Šestinama, okružen župljanima i brojnim gostima.

1 2 3 99