Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebačka metropolija

Četvrta donacija Ahmadijske zajednice Caritasu

Međunarodna humanitarna organizacija Humanity First Hrvatska, koja djeluje pod pokroviteljstvom Ahmadijske zajednice u Hrvatskoj, darovala je korisnicima zagrebačkog Caritasa 120 kilograma svježega junećeg mesa.

Biskup Košić blagoslovio kapelu Sv. Roka u Petrinji

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na blagdan sv. Roka u petak 16. kolovoza svečano misno slavlje u istoimenoj novosagrađenoj kapeli u Petrinji (župa sv. Lovre), koju je tom prigodom i blagoslovio.

Velika Gospa u Tuhlju

Koncelebrirano misno slavlje na otvorenom u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju u sudjelovanju mnoštva vjernika predvodio je 15. kolovoza župnik u Velikom Trgovišću Josip Čulig.

U svetištu Majke Božje Močilske proslavljena Velika Gospa

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo svečano je proslavljena 15. kolovoza istoimenoj koprivničkoj župi i svetištu Majke Božje Močilske. Središnje euharistijsko slavlje, u zajedništvu s domaćim župnikom mons. Leonardom Markačem, te svećenicima Koprivničkog dekanata predvodio je kancelar Varaždinske biskupije preč. Ivan Rak.

Više tisuća hodočasnika na slavlju s biskupom Košićem u marijanskom svetištu u Gori

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo svečano je u četvrtak 15. kolovoza proslavljena u svetištu Majke naših stradanja u Gori misnim slavljem koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić koji je prije mise u dvorištu svetišta blagoslovio novopostavljeni kip Marije s djetetom Isusom, rad akademskoga kipara Tomislava Kršnjavija.

Kardinal Bozanić predvodio proslavu Velike Gospe u Mariji Bistrici

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u četvrtak 15. kolovozau Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici euharistijsko slavlje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u zajedništvu s rektorom svetišta preč. mr. Domagojem Matoševićem, okupljenim svećenicima i Božjim narodom među kojima su bili i hodočasnici iz dalekog Hong Konga i drugih zemalja.

Proslava na Kamenitim vratima

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo 15. kolovoza, jutarnje misno slavlje u svetištu Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, predvodio je mons. Nedjeljko Pintarić, supsidijar u župi sv. Marka na Gornjem gradu.

1 2 3 73