Budi dio naše mreže
Izbornik

Smiješak za sve - Djeca u bolnicama dobivaju stotinu novih teta i stričeka 'pričalica'

Zagreb (IKA)

Udruga Smiješak za sve bogatija je za stotinu novih volontera koji će čitati priče na dječjim odjelima triju zagrebačkih bolnica, KB Vinogradska, Srebrnjak i KBC Rebro. U OŠ Ivana Gorana Kovačića 14. rujna održan je edukacijski seminar na kojem su novi volonteri odslušali stručna predavanja i sudjelovali u praktičnim radionicama kako bi se što lakše pridružili projektu "Laku noć, pričoljupci!" u sklopu kojega tete i stričeki 'pričalice' svih 365 dana u godini dolaze djeci u bolnicu čitati priče.

Novi volonteri izrazili su uzbuđenje budućom titulom teta i stričeka ‘pričalice’. “Uvijek sam jako voljela čitati i mislila sam ako ja to toliko volim sigurno postoje djeca u bolnici koja to jednako vole, a nema im tko pomoći da realiziraju tu ljubav. Tako da sam htjela premostiti tu prepreku. Ne znam što očekivati kada dođem na odjel, ali znam da će biti uzbudljivo”, veseli se svom prvom odlasku djeci Klara, devetnaestogodišnja studentica FER-a.

Najmlađi sudionici edukacijskog seminara navršili su 16 godina, a najstarija volonterka već nekoliko godina uživa u šestom desetljeću života. Novi volonteri Udruge različitih su dobi, profesija i krase ih raznolika životna iskustva, ali sve ih veže isti poriv – dati djelić sebe i svog dragocjenog vremena drugima, navode iz Udruge Smiješak za sve.

“Došla sam ovdje kako bih doprinijela humanizaciji društva kroz doprinos pojedincu kojemu je to zapravo i najpotrebnije. Jedan od najljepših način za to je doprinijeti u stvaranju pozitivne, tople klime u bolnicama na dječjim odjelima”, izjavila je nova volonterka Udruge Nikolina, dvadesettrogodišnja studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba.

Nove volonterke udruge Smiješak za sve Nikolina i Klara / Foto: Udruga Smiješak za sve

Timu volontera pridružila se i liječnica Marija Bubaš koja se prijavila odmah nakon što je čula poziv na radiju. “Radim s odraslima, a jako volim djecu”, rekla je Bubaš za Udrugu. Navela je kako su njezina djeca odrasla te je odlučila potražiti nove kandidate za čitanje. “Imam sreće da sam tu jer imam osjećaj da je u životu najveća sreća davanje. To je bila i moja motivacija za upis na studij prije puno godina. Željela sam pomagati bolesnima u Africi, ali eto našla sam svoju Afriku ovdje u Hrvatskoj. Mislim da bez obzira na dob svaki čovjek treba ljubav i svaki čovjek treba primanje dobrote, primanje pozitivnih emocija, primanje pozitivnih vibracija. Zato sam tu”, kazala je Bubaš.

Liječnica Marija Bubaš, nova volonterka udruge Smiješak za sve / Foto: Udruga Smiješak za sve

Na edukacijskom seminaru proglašeni su i najbolji volonteri Smiješka za sve te su im predane zahvalnice za trud koji ulažu u volontiranje.