Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić krstio sedmo dijete obitelji Jurković

Viduševac (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 24. veljače u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu svečano misno slavlje tijekom kojeg je krstio Enu, sedmo dijete obitelji Jurković, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Suslavio je domaći župnik vlč. Nikola Majcen, a slavlju su nazočili i župljani župe. U propovijedi je biskup čestitao roditeljima, poručivši kako je krštenje sedmog djeteta znak da još ima mladih ljudi koji su dovoljno hrabri dati život djeci.

„Nažalost, to više nije uobičajeno da svaka obitelj ima više djece, nego je to iznimka i treba čestitati roditeljima poput vas. Biskupi dolaze na ovakva krštenja iz dva razloga. Prvo, pružiti vam potporu i izraziti zahvalnost Crkve na ovom lijepom događaju, a drugo, potaknuti sve one roditelje koji mogu imati djece, da ih imaju kako naš narod ne bi nestao“, ustvrdio je biskup.

U nastavku, biskup je rekao kako pročitano evanđelje donosi jako važne riječi koje je Isus rekao farizeju Nikodemu: „Trebaš se roditi ponovo, odozgo, jer tko se ne rodi odozgor ne može ući u kraljevstvo nebesko“. Biskup je dodao i kako farizej to ne shvaća pa mu Isus objašnjava kako je potrebno preporoditi se i nanovo se roditi od vode i Duha Svetoga.

„Krštenje je upravo to – podjeljivanje Duha Svetoga. Jedno je rođenje za ovaj zemaljski život, a drugo je nebesko rođenje za život u Bogu. To se postiže i prima, taj novi život, u krštenju i zato je ono, kako se zna reći, vrata vjere. Zadaća je vas roditelja i kume da odgajate dijete da raste u vjeri i da u tome bude poduprto vašim primjerom“, poručio je biskup roditeljima i kumovima.

Nakon popričesne molitve biskupu je na dolasku zahvalio župnik Majcen, kao i na brizi za brojne obitelji Sisačke biskupije. Župnik je i također potaknuo roditelje da svoju vjeru prenesu i novokrštenici te da se osim za fizičko brinu i za duhovno dobro ovog djeteta. Na kraju biskup je još jednom čestitao roditeljima i cijeloj obitelji, uručivši im prigodne darove Biskupije, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.