Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov novouređenoga radijskog studija Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Zagreb (IKA)

56. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija Odbor Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija, Odjel za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Hrvatsko društvo katoličkih novinara obilježili su u utorak 24. svibnja na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski blagoslovio je novouređeni radijski studio HKS-a. Studio je većim dijelom ostvaren zahvaljujući potpori vlč. Mladena Horvata i donacijama župljana hrvatske župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi te sredstvima Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Zagrebačke nadbiskupije.

Na početku je okupljene, kao i sve koji su događaj pratili putem digitalnih platforma, pozdravio zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju HKS-a doc. dr. sc. Anto Mikić. “Ovi će suvremeno opremljeni studio i režija, nužni za prikladnu izobrazbu naših studenata, u godinama koje su pred nama biti na raspolaganju svima. Mi smo proteklih godina uložili nemale napore u opremanje ovog studija, a danas molimo i zazivamo Božji blagoslov”, rekao je doc. dr. Mikić.

Biskup Gorski sve je pozdravio uime Velikog kancelara HKS-a zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. 

“Raduje me što danas mogu blagosloviti ove uređaje na HKS-u koji će biti izvrsno pomagalo studentima komunikologije da znanje usvojeno iz knjiga i predavanja pretoče u praktično djelovanje. Koliko god netko imao prirođene sposobnosti komuniciranja, to je ipak vještina koja se stječe učenjem i radom. Zato se iskreno nadam da će konačni plodovi studija komunikologije biti još bolji rezultati postignuti uz pomoć ovih uređaja”, naglasio je biskup Gorski.

Nakon blagoslova studija, mons. Gorski studentima i profesorima uputio je nekoliko poticajnih misli.

“Vjerujem da će ove kapi vode koje su pale na studio i na vas koji ste ovdje okupljeni, donijeti svoj rod. Molimo zato što vjerujemo u Božji blagoslov, u moć njegove prisutnosti, u snagu njegove blizine. Želio bih da kroz ovaj studio izlazi Riječ koja će oplemenjivati vas koji ćete tu raditi i nas koji ćemo vas slušati. Neka Božji blagoslov siđe na sve nas i neka vas vazda prati na svakom vašem putu i u svakom vašem poslu”, zaključio je biskup Gorski.