Budi dio naše mreže
Izbornik

Kanonska vizitacija u Družbi klanjateljica Krvi Kristove

Zagreb (IKA)

S. Nadia Coppa, vrhovna poglavarica Družbe klanjateljica Krvi Kristove, s članicama Vrhovne uprave boravi u Regiji Zagreb od 15. ožujka do 12. travnja, prigodom kanonske vizitacije.

Kanonska vizitacija započela je 15. ožujka susretom Vrhovne i Regionalne uprave u regionalnoj kući u Zagrebu, Tuškanac 56. Sve sestre Regije Zagreb sudjelovat će na jednodnevnim susretima s vrhovnom poglavaricom i vrhovnim savjetnicama u Banjoj Luci, Ivancu, Novoj Topoli, Okučanima, Zadru i Zagrebu. Tijekom kanonske vizitacije, vrhovna poglavarica i članice Vrhovne uprave susrest će se sa sestrama i u mjestima njihova života i djelovanja prilikom obilaska zajednica u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Klanjateljice Krvi Kristove osnovala je sveta Marija De Mattias 4. ožujka 1834. u talijanskom gradiću Acuto. Duh Družbe jasno je iskazan u riječima utemeljiteljice: „Ljubav prema Bogu i prema našem dragom bližnjemu”. Sjedište ove međunarodne redovničke Družbe je u Rimu, a rasprostranjena je na svim kontinentima.

Klanjateljice Krvi Kristove u naše krajeve dolaze 7. listopada 1879. u Banju Luku, na poziv trapista o. Franza Pfannera. Smjestile su se u preuređeni turski čardak kojega je o. Pfanner nazvao „Sv. Josip u Nazaretu“. Kasnije je ostao samo naziv Samostan Nazaret.

Danas 164 sestre Regije Zagreb djeluju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i Australiji te u Rimu.