Budi dio naše mreže
Izbornik

Kanonska vizitacija u župi Peteranec

Peteranec (IKA)

Župu sv. Petra i Pavla apostola u Peterancu je u drugom uskrsnom tjednu pohodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš sa svojim tajnikom vlč. Markom Domiterom, izvijestili su iz Župe u nedjelju 14. travnja.

Biskupa Radoša je dočekao župnik vlč. Petar Krašek te su se uputili u crkvu na zajedničku molitvu. Nakon molitve susreo se s onim najmanjima, u područnom vrtiću „Igra“, gdje su ga dočekali nasmijani vrtićanci s prigodnim recitacijama i pokojim pitanjem i poklonom.

Varaždinski biskup posjetio je i Područnu školu „Fran Galović“, gdje se susreo sa školarcima, obišao sve razrede, zajedno su se pomolili i biskup im je udijelio blagoslov. Školarci su biskupa dočekali i pozdravili prigodnim pozdravom, recitacijama i poklonom. Poslije susreta u školi, susreo se s općinskim vijećnicima i načelnikom Ivanom Derdićem, predsjednicom općinskog vijeća Ivanom Dombaj Čižmak te općinskim vijećnicima Natašom Dolenec, Željkom Njeršom, Martinom Baronić i Vedranom Dudašem. Nakon susreta i razgovora, biskup Radoš razgledao je Galeriju skulptura „Ivan Sabolić“, a kratko izlaganje i dobrodošlicu održala je kustosica Muzeja Grada Koprivnice Vesna Peršić Kovač.

U popodnevnom dijelu kanonske vizitacije župe, mons. Radoš susreo se s bližim župnim suradnicima, vjeroučiteljima i župnim pastoralnim i ekonomskim vijećem, kao i s ministrantima, čitačima, članovima župnog zbora, biblijske zajednice, župnim animatorima, krizmanicima i prvopričesnicima.

Misu je predslavio u zajedništvu s vlč. Domiterom i vlč. Krašekom te s domaćim župljanima. Biskup Radoš u propovijedi je naglasio da svatko ima važno mjesto i ulogu u župi, da župa ne može bez vjernika naprijed. Nakon mise, ministranti su mu zahvalili na dolasku prigodnim poklonom. Na kraju dana biskup Radoš susreo se i osobno s vlč. Krašekom hrabreći ga u novoj službi koju mu je povjerio.