Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić primio veleposlanika Države Izrael Ilana Mora

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 19. prosinca u Nadbiskupskom dvoru Nj. E. g. Ilana Mora, veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj, izvještava Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić i veleposlanik Mor u srdačnom razgovoru osvrnuli su se na održanu proslavu 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael, koja je obilježena u studenome ove godine kulturno-umjetničkim i znanstvenim programima u organizaciji Veleposlanstva Države Izrael u Hrvatskoj, Apostolske nuncijature u Hrvatskoj, Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Izrazili su zadovoljstvo i radost zbog jačanja suradnje između institucija i naroda te se osvrnuli na nove mogućnosti razvijanja odnosa.

Veleposlanik Mor čestitao je kardinalu Bozaniću i vjernicima Zagrebačke nadbiskupije Božić izrazivši želju da ovakav predbožićni susret postane tradicija i novi doprinos jačanju suradnje i zajedništva.

Kardinal Bozanić zahvalio je veleposlaniku Moru na čestitkama te mu čestitao blagdan Hanuku zaželjevši obilje Božjega svjetla i međusobne suradnje.