Budi dio naše mreže
Izbornik

Napreduju radovi na spomen-crkvi Našašća sv. Križa u Zrinu

Zrin (IKA)

Radovi na spomen-crkvi Našašća sv. Križa u Zrinu teku prema predviđenom planu. U petak 26. srpnja Ivan Jukić iz Drenja s prijateljima i potomcima Zrinjana dovezao je metalni križ koji je sam izradio za zvonik zrinske crkve.

Goste su na gradilištu pozdravili Marko Cvitkušić, ravnatelj Zaklade za gradnju župne crkve u Zrinu i župnik Stjepan Filipec. U popodnevnim satima radnici građevinskog obrta GME postavili su križ na vrh tornja.

Idućih se dana nastavljaju radovi na uređenju krovišta, žbukanju zidova u unutrašnjosti, radovi na fasadi, a u tornju će biti postavljeno i zvono, teško 120 kg, izliveno u ljevaonici ARM, Bubnjarci. Također se pripremaju ploče s imenima 291 ubijenog Zrinjanina koje će biti postavljene na pročelju crkve, a kipar Ivan Kujundžić izrađuje kameni oltar, ambon i svetohranište.

Spomen-crkva bit će dovršena do rujna te će 14. rujna biti njezina posveta sa svečanom misom u 10.30 sati koju će predvoditi zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić.

Svi koji žele pomoći u izgradnji crkve Našašća sv. Križa svoje darove mogu uplati na račun Zaklade za gradnju župne crkve Našašća sv. Križa u Zrinu, Trg bana Josipa Jelačića 9, Sisak, IBAN: HR5823400091510584938, SWIFT: PBZGHR2X.