Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan drugi dan Mladifesta Hrvatska u Sisku

Sisak (IKA)

U Župi sv. Kvirina u Sisku, u subotu 1. srpnja, održan je drugi dan ovogodišnjeg Mladifesta Hrvatska u organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Dan je započeo predstavljanjem Molitvene zajednice „Vjera i svjetlo“ iz Siska koju je predstavila Tihana Čulinović. Slijedilo je predstavljanje molitvenog pokreta „40 dana za život“ čije je poslanje okupljenima predstavila Dijana Brozović. Zatim je svoje svjedočanstvo izrekao bivši vaterpolo reprezentativac Vedran Jerković.

Brojnim okupljenima svjedočio je i dugogodišnji voditelj Mladifesta u Međugorju fra Marinko Šakota, a katehezu o povezanosti franjevaca i Blažene Djevice Marije održao je fra Marin Karačić.

Misno slavlje drugoga dana predvodio je fra Marinko Šakota, koji je u propovijedi govorio o snazi vjere. Fra Marinko se zapitao zašto Isus upravo u pročitanom Evanđelju po Mateju toliko naglašava važnost vjere te odgovorio da je to zato što nas Bog ljubi kao onaj milosrdni otac iz prispodobe koji je primio nazad svog izgubljenog sina.

Propovjednik je poručio i kako je Božja ljubav tolika da ju mi možemo tek naslutiti i da je veća od svih naših grijeha i slabosti te nas on nikada neće napustiti. Na kraju je zaključio kako nam je Bog dao mogućnost izbora u svom životu, a vjerovati znači izabrati upravo Gospodina.

Nakon mise slijedila je molitva krunice koju su predvodile sestre iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, a dan je završen koncertom duhovne glazbe fra Marina Karačića i Dominika Lučića, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.