Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan drugi susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Drugi susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije održan je u subotu 25. i nedjelju 26. studenoga u Samostanu karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu, izvijestio je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Tema susreta bila je „Identitet animatora“, a vodilo ga je devet animatora instruktora i pomoćnih animatora, uz povjerenika za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Filipa Šešeka.

Susret je započeo slavljem mise koju je predvodio vlč. Šešek. Nakon mise slijedio je uvod i podjela u male grupe, a zatim su se mladi kroz radionicu „Moja povijest“ prisjećali svoga djetinjstva te događaja i ljudi koji su obilježili njihovo odrastanje. Potom je uslijedila igra „Lanac prijateljstva“, čiji je cilj bilo jačanje zajedništva.

Kroz radionicu „Vrednote“, mladih su debatom prošli razne vrednote prema kojima žive te si osvijestili koje od njih žele usvojiti. U večernjem programu sudjelovala su i djeca iz Kuće sv. Josipa, za koje su mladi pripremili božićne darove. Dan je zaključen večernjom molitvom.

Nedjelja je započela slavljem mise te je nakon doručka uslijedila radionica „Obiteljogram“ u kojoj su mladi promišljali o odnosima u svojoj obitelji. Susret je zaključen evaluacijom u malim grupama. Idući susret Temeljne formacije animatora održat će se u veljači 2024., izvijestio je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.