Budi dio naše mreže
Izbornik

Služba svjetla i procesija sa svijećama na bistričkoj kalvariji

Zagreb (IKA)

Na kraju prvog dana 288. zavjetnog hodočašća vjernika Grada Zagreba te hodočašća mladih zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu 7. rujna pomoćni biskupi zagrebački mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski predvodili su službu svjetla i procesiju sa svijećama po bistričkoj kalvariji, a od 22.30 u bistričkoj bazilici izloženo je Presveto na klanjanje koje je potrajalo cijelu noć.

Pomoćni biskupi zagrebački mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski predvodili su službu svjetla i procesiju sa svijećama po bistričkoj kalvariji 7. rujna, odnosno na kraju prvog dana 288. zavjetnog hodočašća vjernika Grada Zagreba te hodočašća mladih zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

Razmatranja za pobožnost službe svjetla pripremio je duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu vlč. Andrija Miličević, dok su tekstove čitali mladi, a od 22.30 u bistričkoj bazilici izloženo je Presveto na klanjanje koje je potrajalo cijelu noć a mladi i ostali hodočasnici izmjenjivali su se u molitvi klanjanja sve do zore, izvještava Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.