Budi dio naše mreže
Izbornik

Sv. Mihovil i Dan policije u Ogulinu

Ogulin (IKA )

Blagdan sv. Mihovila tradicionalno se u Ogulinu slavi kao Dan policije kod kapele sv. Mihovila u naselju Bošt u župi Bl. Alojzija Stepinca. Ove godine se 29. rujna kod preuređene kapele Sv. Mihovila okupilo više stotina hodočasnika i policajaca, a misu jer predslavio župnik župe Bl. Alojzija Stepinca fra Petar Grubišić.

Objasnivši etimologiju imena Mihaela „On je kao Bog“ propovjednik je istaknuo da su anđeli stvorenja koja misle i odlučuju. Neki su htjeli biti sam Bog pa su poslani u Pakao kao Lucifer. Mihael je ostao vjerna u službi Bogu a time i ljudima. Kao i anđeli, pozvani smo u stalnim borbama i napetostima od obitelji do radnom mjesta opredjeljivati se za dobro. Čovjek je kao biće sposoban slijediti svece ali i zlo, zato se utječimo svom čuvaru sv. Mihaelu u činjenju dobra.

Župnik fra Petar Grubišić na kraju je svim policajcima čestitao njihov dan uz zahvalu gradu na sredstvima za uređenje kapelice kao i zamolbom za pomoći oko završetka uređenja prostora oko župne crkve Bl. Alojzija Stepinca. Misno pjevanje glazbom je animirao župni zbor pod vodstvom Sanija Francetića.

Uz zapovjednika Policijske postaje Ogulin Gorana Vukelju, misi su nazočili i zamjenici gradonačelnika Ogulina Danijel Vukelja i Ivana Salopek Šumonja.

Ključne riječi:
Ogulin sv. Mihael