Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik HBK mons. Puljić zahvalio predsjedniku Milanoviću i premijeru Plenkoviću

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić zahvalio je na Božić, u petak 25. prosinca 2020., predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću na njihovim čestitkama.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić zahvalio je predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću na upućenim božićnim čestitkama, te u svom odgovoru na čestitke naglasio kako „svetkovina Božića, tog čudesnog rođenja u Betlehemu, pokazuje koliko Bog voli čovjeka, pa je to i razlog zašto se ljudi raduju Božiću“. Istina, napisao je nadbiskup Puljić u svom odgovoru, da „ovogodišnji Božić neće biti popraćen uobičajenim slavljem kao prošlih godina. Ali, ako se Isus u neobičnim uvjetima rodio u štalici, jer mu je bilo stalo doći k ljudima, siguran sam kako će i u ovim okolnostima koronavirusa naći načina kako nas pohoditi, utješiti i ohrabriti“.

Uz dobre želje za božićne blagdane nadbiskup Puljić poželio je da svetkovina Isusova rođenja „donese mir i blagoslov svim stanovnicima, obiteljima i  institucijama diljem Lijepe Naše“. Nositeljima vlasti koji su izabrani voditi i služiti ljudima, nadbiskup Puljić je poželio da „božićni blagdani budu nadahnuće i poticaj promicati opće dobro, međusobno poštivanje, sigurnost i prosperitet naše zemlje“, te je izrazio dobre želje za Božić i novu 2021. godinu.