Istina je prava novost.

U Novom Sadu se moli za nerođene

U Novom Sadu je prvog korizmenog jutra 17. veljače po treći put počela molitvena kampanja Inicijative „40 dana za život“.

U utorak, 16. veljače u prostorijama franjevačkog samostana u Novom Sadu organiziran je startni skup na kojem je predstavljen novi voditelj novosadske Inicijative Miloš Subotić koji je naslijedio dosadašnju voditeljicu Nikoletu Malenić. On je u nastupnom govoru istaknuo važnost molitve za nerođene pozivajući se na tekst iz Matejevog evanđelja gdje Isus kad govori o pružanju pomoći najmanjima. Gošća susreta bila je i voditeljica savjetovališta za majke u rizičnoj trudnoći „Mjesto za mene“ Vesna Radeka. Ona je navela primjer jedne majke, koja je zahvaljujući Inicijativi „40 dana za život“ pronašla mjesto u njezinom savjetovalištu gdje je bila smještena do trenutka porođaja. Nažalost ova je majka svoje dijete dala na posvajanje, no zahvalni su Bogu što je pristala reći da životu. Savjetovalište ima i mrežnu stranicu https://mestozamene.com/.

Sudionici molitvene inicijative okupili su se u srijedu 17. veljače ispred Klinike za ginekologiju i primateljstvo u Novom Sadu, poznatije pod imenom Betanija, te su uz blagoslovnu molitvu novosadskog kapelana vlč. Daniela Katačića započeli molitveno bdjenje za nerođene. Kao i dosadašnje novosadske molitvene kampanje za nerođene, i ova je stavljena pod zagovor sina Bačke ravnice, sluge Božjega o. Gerarda Tome Stantića. Želja organizatora je da djelo ovog velikog apostola nerođenih bude prepoznato na hrvatskom govornom području Inicijative „40 dana za život“. Otac Gerad ozbiljno je shvaćao bijelu kugu koja je danas još više nego li u njegovo vrijeme zahvatila cijeli svijet te se postom, molitvom, savjetima pa čak i spremnošću za dati vlastiti život za nerođeno dijete, borio da se svako začeto dijete rodi.

Ispred novosadske bolnice moli se svakog dana od 6.30 do 9.30 sati.