Budi dio naše mreže
Izbornik

U Srijemskoj Mitrovici proslavljena svetkovina rođenja svetog Ivana Krstitelja, uz zahvalu za proteklu školsku godinu

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) (IKA)

U četvrtak 24. lipnja u katedrali sv. Dimitrija u Srijemskoj Mitrovici svečanim euharistijskim slavljem u 19 sati proslavljena je svetkovina Rođenja svetog Ivana Krstitelja. Istim euharistijskim slavljem, učenici srijemskomitrovačkih osnovnih škola koji pohađaju nastavu vjeronauka u školi, predvođeni vjeroučiteljicom Sarom Žurovski, zahvalili su Bogu za prethodnu školsku godinu.

Euharistijsko slavlje predslavio je župnik srijemskomitrovački mons. Eduard Španović, u zajedništvu s vlč. Ivicom Zrno, župnikom iz Laćarka.

U prigodnom obraćanju okupljenim vjernicima, a na osobit način školskoj djeci, mons. Eduard Španović ih je potaknuo da se ugledaju u veliki i svijetli primjer svetog Ivana Krstitelja.

“Danas, u zajedništvu sa cijelom Crkvom, slavimo rođenje svetog Ivana Krstitelja. Za njega je lijepo zapisano u Svetom Pismu da među rođenima od žene nema većeg čovjeka. Sveti Ivan Krstitelj je bio Isusov preteča, pripremao je ljude za Isusov dolazak. Poznato nam je njegovo hrabro svjedočanstvo i pod sijenu vlastitog života. Smatrao je kako ništa nije vrijedno da odstupi od Istine i naviještanja Istine. To je i razlog njegovog poziva ljudima da se obrate i na Božji put vrate”, kazao je mons. Eduard Španović.
“Danas, također zahvaljujemo za još jednu školsku godinu koja je iza nas. Svatko od vas zna kakve je školske rezultate postigao. Prošla školska godina je bila u mnogočemu različita od prethodnih. I morali smo naučiti snalaziti se u novim uvjetima. Ima čak i slučajeva da se učenici koji su upisani u isti razred još niti ne poznaju. Svi se nadamo kako će naredna školska godina biti bolja i uspješnija. To nam može podariti jedino Bog kojemu danas zahvaljujemo na svemu što nam je dao”, poručio je mons. Eduard Španović.

Euharistijsko slavlje bilo je obogaćeno aktivnim sudjelovanjem djece kroz molitvu vjernika, te popričesnu meditaciju.

Nakon euharistijskog slavlja, za djecu je upriličeno prigodno druženje u dvorištu župe.