Budi dio naše mreže
Izbornik

Udruga „Kruh svetog Ante“ podijelila predbožićne pakete hrane potrebitima

Zagreb (IKA)

Pod geslom „Pomoć iz prve ruke“, karitativna udruga „Kruh svetog Ante“ franjevaca Bosne Srebrene u Hrvatskoj je u srijedu 23. prosinca završila već višegodišnju praksu i akciju podjele predbožićnih paketa svojim korisnicima, a i potrebitima i siromašnima drugih župa koji su se sami prijavili ili njihovi bližnji za dostavu predviđene pomoći.

U ovom dvogodišnjem teškom i neizvjesnom razdoblju zbog pojave pandemije koronavirusa, kao i potresa u Hrvatskoj, posebno na području Sisačko-moslavačke županije pomoć je dobilo više od 1000 korisnika u ovoj predbožićnoj akciji, među kojima su najviše bili primatelji Župe sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici te drugih susjednih župa i župa Zagrebačke nadbiskupije koji su sami mogli preuzeti pomoć, a za njih skoro 120 koji nisu mogli sami preuzeti ili žive u drugim područjima Zagreba i Hrvatske organizirana je preko volontera „Kruha sv. Ante“ dostava paketa pomoći na njihove kućne adrese, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka.

„Veoma vrijedni paketi pomoći pripremljeni su proizvodima iz redovnih zaliha, kao i potporom članova, prijatelja i dobročinitelja ‘Kruha svetog Ante’ od kojih ovaj put iz zahvalnosti posebno izdvajamo više od 20 tona raznovrsnih pekmeza iz talijanske Fondacije ‘Aiutiamoli a vivere’ (Pomozimo im živjeti), zatim doprinos vlasnika firmi s područja Sesveta i Zagreba; Anamarija-company, Arabesca, Radoš trgovina, Župa Sesvetska Sopnica, kao i nekoliko fizičkih osoba“, istaknuo je na kraju provedene akcije fra Stipo Karajica, predsjednik udruge „Kruh svetog Ante“ u Hrvatskoj i zahvalio najviše Bogu, dobročiniteljima i volonterima, kao i Hrvatskoj radioteleviziji koja je popratila ovu opsežnu i dosta zahtjevnu akciju prilogom u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“.

Ključne riječi:
božićni paketi Kruh sv. Ante