Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kruh-sv-ante

Udruga „Kruh svetog Ante“ podijelila predbožićne pakete hrane potrebitima

Pod geslom „Pomoć iz prve ruke“, karitativna udruga „Kruh svetog Ante“ franjevaca Bosne Srebrene u Hrvatskoj je u srijedu 23. prosinca završila već višegodišnju praksu i akciju podjele predbožićnih paketa svojim korisnicima, a i potrebitima i siromašnima drugih župa koji su se sami prijavili ili njihovi bližnji za dostavu predviđene pomoći.

Karitativno društvo „Kruh svetog Ante“ preuzelo vođenje rada Zlatnog cekina u Slavonskome Brodu

Karitativno društvo „Kruh svetog Ante“ Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Zagrebu temeljem darovnog ugovora, preuzelo je vođenje rada Zlatnog cekina u Slavonskome Brodu. Riječ je o poliklinici - specijaliziranoj zdravstvenoj ustanovi za rehabilitaciju djece sa smetnjama u razvoju. Pravni akt prijenosa osnivačkih i vlasničkih prava nad ovom ustanovom svečano je izvršen u ponedjeljak, 25. listopada u Zlatnom Cekinu u Slavonskom Brodu.

Kruh svetog Ante pomaže Banovini

U emisiji Radiotelevizije Herceg-Bosne „Dobro je činiti dobro“ posvećenoj karitativnom djelovanju Crkve u nedjelju 4. srpnja predstavljena je Humanitarno-karitativna organizacija „Kruh sv. Ante“ Franjevačke Provincije Bosne Srebrne.

Blagoslov nove obiteljske kuće branitelja Plavljanića u Jošavici kod Petrinje

Nakon što je Đuro Plavljanić, hrvatski branitelj pravoslavne vjere, u razornom potresu krajem prošle godine ostao bez kuće i proveo 6 mjeseci u stambenom modulu, u četvrtak 17. lipnja u Plavljanićima, zaseoku sela Jošavica kod Petrinje, blagoslovljena mu je nova obiteljska kuća. Kuću su blagoslovili arhiepiskop Hrvatske pravoslavne crkve Aleksandar i sisački biskup Vlado Košić.

Karitativno društvo Kruh sv. Ante obilježava 25 godina postojanja u Hrvatskoj

Karitativno društvo Kruh sv. Ante, Franjevačke provincije Bosne Srebrene, proslavlja 25 godina postojanja djelotvorne ljubavi u Hrvatskoj. Vrijedna obljetnica obilježava se svečanom akademijom, koja je 7. prosinca u Dvorani Hrvatska matice iseljenika u Zagrebu okupila dobročinitelje, suradnike, članove, volontere, prijatelje i korisnike pomoći, te misnim slavljem 8. prosinca u 11 sati u župnoj crkvi sv. Marije Anđeoske u zagrebačkoj župi u Sesvetskoj Sopnici.