Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kruh-sv-ante

Umjesto prijema, nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić na Veliki petak, 29. ožujka u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu susreo se s fra Petrom Karajicom, ravnateljem Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh Sv. Ante“ te mu tom prigodom uručio dar za 500 obroka.

Hrvatski Caritas upoznat s karitativnom djelatnošću franjevaca Bosne Srebrene

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik susreo se s fra Zdravkom Dadićem, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene; fra Vinkom Sičajom, definitorom i ekonomom Provincije te s predsjednikom Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh sv. Ante“ fra Stipom Karajicom u ponedjeljak 23. siječnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

„Kruh sv. Ante” organizirao podjelu paketa predbožićne pomoći

Članovi „Kruha sv. Ante” Franjevačke provincije Bosne Srebrene sa sjedištem u Hrvatskoj su uz pomoć volontera uoči Badnjaka i Božića, u petak 23. prosinca, podijelili oko 80 paketa pomoći s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama za djecu i starije osobe u vrijednosti oko 35 tisuća kuna.

Biskup Košić blagoslovio nove kuće obitelji Vučak i Tadić u Petrinji

Franjevci Bosne Srebrene, preko Karitativne udruge „Kruh sv. Ante“ i uz podršku dobročinitelja, članova i prijatelja završili su izgradnju još dviju kuća za obitelji stradale u potresu na području Sisačke biskupije. Petu i šestu kuću dobile su obitelji Vučak i Tadić iz Petrinji, a u utorak 19. srpnja blagoslovio ih je sisački biskup Vlado Košić.

U Sarajevu održana IV. Kulturno-vjerska baština Hrvata BiH

Radnim sastancima i događanjima te svečanim programom u Multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog, studentskog centra na Kovačićima u Sarajevu je od 17. do 19. lipnja održana manifestacija IV. Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine, prenosi KTA.

1 2