Budi dio naše mreže
Izbornik

„Kruh sv. Ante” organizirao podjelu paketa predbožićne pomoći

Zagreb (IKA)

Članovi „Kruha sv. Ante” Franjevačke provincije Bosne Srebrene sa sjedištem u Hrvatskoj su uz pomoć volontera uoči Badnjaka i Božića, u petak 23. prosinca, podijelili oko 80 paketa pomoći s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama za djecu i starije osobe u vrijednosti oko 35 tisuća kuna.

Ovogodišnja adventska i predbožićna humanitarna akcija „Kruha sv. Ante” pod geslom „Pomoć iz prve ruke” započela je početkom prosinca zajedničkim dogovorom i poticajem fra Zdravka Dadića, provincijala Franjevačke provincje Bosne Srebrene i fra Petra Karajice, ravnatelja Središnjeg ureda „Kruha sv. Ante” u Sarajevu neka se prikupe novčana i materijalna sredstva za ratom ugroženo stanovništvo u Ukrajini, kao i siromašne i socijalno ugrožene obitelji i pojedince u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Prikupljeno je preko 360.000 kn novčane i materijalne pomoći.

Podjela i otprema prikupljene pomoći započela je u srijedu 14. prosinca slanjem tegljača s 22 tone humanitarne pomoći u hrani, mesnim konzervama, higijenskim potrepštinama i toplim pokrivačima ratom pogođenom stanovništvu u Ukrajini, a zaključena je u petak 23. prosinca posjetom i podjelom obiteljskih paketa siromašnima i potrebnima na kućne adrese i stanove u Zagrebu i široj okolici.

U ovogodišnjoj adventskoj i predbožićnoj akciji sudjelovali su i značajan doprinos dali svećenici franjevci i vjernici župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te dobročinitelji, članovi i volonteri „Kruha sv. Ante“ i vlasnici firmi i pojedinci u Hrvatskoj kao što su StjeMa-Promet, Violeta, Ing-grad, Hrvatska poštanska banka, Hrvatska pošta, Gala, Arabesca, Anamarija-Company, Radoš trgovina, Hidroizolacija Lukić, Šitum-Zagreb i zbor mladih „Anima una” župe Sesvetska Sopnica.

„Zahvala za uspješno privedene dvije zahtjevne akcije pomoći pripada svim dobročiniteljima, prijateljima i članovima ‘Kruha sv. Ante’, kao i vjernicima župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koji su zajedno sa svojim duhovnim pastirima brzo reagirali i pokazali svoju velikodušnost i solidarnost s bližnjima kojima je nevolja na žalost svakodnevna stvarnost“ – rekao je fra Stipo Karajica, predsjednik udruge „Kruh sv. Ante“ u Hrvatskoj i koordinator prikupljanja i slanja pomoći za Ukrajinu.