Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana godišnja Skupština Karitativnog društva „Kruh svetog Ante“ u Hrvatskoj

Zagreb (IKA)

Redovna godišnja skupština članova, prijatelja i dobročinitelja Karitativnog društva „Kruh sv. Ante“ Franjevačke provincije Bosne Srebrene, podružnice u Hrvatskoj, održana je u četvrtak 31. ožujka ove godine u prostorijama Franjevačkog samostana sv. Ilije proroka u Zagrebu.

Prije početka rada Skupštine kao domaćin i u ime franjevaca koji žive i djeluju u Samostanu sv. Ilije u Zagrebu riječi dobrodošlice uputio je gvardijan i župnik fra Zdravko Dadić.

Početak rada prvog ovogodišnjeg skupa otvorila je pozdravnim riječima svim članovima i nazočnima tajnica Nikolina Vukojević Maglica, predstavila predloženi dnevni red te riječ i daljnje predsjedanje Skupštinom predala predsjedniku KD-a „Kruh sv. Ante“ u Hrvatskoj fra Stipi Karajici, koji je saziv i rad okupljenih otvorio molitvom.

Tijekom rada prve ovogodišnje skupštine jednoglasno je usvojen zapisnik s prethodne održane skupštine, kao i izvješće članova Nadzornog odbora o materijalnom i financijskom radu u skladu s ovjerenim zabilješkama knjigovodstvenog servisa.

Predsjednik fra Stipo je okupljenim članovima podnio izvješće o radu i djelovanju Kruha sv. Ante u 2021. godini, istaknuvši veoma pozitivan i djelotvoran angažman i doprinos svih članova, a od svih provedenih projekata i aktivnosti u prošloj godini pohvalnim riječima je posebno izdvojio uspješno prihvaćanje i privođenje kraju započete gradnje dviju, od ukupno šest obiteljskih kuća u potresu stradalih obitelji te najavio njihove skore primopredaje za useljenje i korištenje obiteljima Tadić i Vučak u Petrinji. Nakon podnošenja iscrpnoga izvješća na Skupštini su usvojene i određene smjernice i zadaci u narednom razdoblju s naglaskom na još uvijek teško socijalno i ekonomsko stanje mnogih osoba i obitelji u okruženju nakon pandemije koronavirusne bolesti i razornih potresa u Zagrebu, Banovini i okolici. Ukazano je i na potrebu razumijevanja i ublažavanja novonastalih nevolja, posebno oko prihvata i pružanja pomoći izbjeglicama iz ratom zahvaćene Ukrajine pristiglih u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju Skupštine fra Stipo je zahvalio Bogu, svim članovima, dobročiniteljima, suradnicima i volonterima koji skoro tri desetljeća, koliko društvo postoji, zajedničkim snagama neumorno surađuju i pomažu usvojene projekte, a time i potrebite i nevoljne osobe, zamolivši ih pri tom da se ne umore u činjenju dobra i traženju i animiranju novih članova i suradnika, sve s ciljem ublažavanja nastalih nevolja osobama koje se za pomoć svakodnevno utječu humanitarno-karitativnoj udruzi franjevaca Bosne Srebrene „Kruh sv. Ante“.