Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi ministranti u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu

Zagreb (IKA)

Trinaest novih ministranata svečano je uvedeno u ministrantsku zajednicu župe Uznesenja Blažene Djevice Marije – Stenjevec na treću nedjelju došašća 11. prosinca tijekom jutarnje mise.

Na početku euharistije voditelj ministranata Neven Škrlec pročitao je imena novih ministranata na što je svaki ministrant kada je bio prozvan odgovorio s „Evo me“ te time potvrdio spremnost za služenje kod Kristova oltara. Nakon toga župnik preč. Vjekoslav Meštrić blagoslovio je ministrantske haljine te su zatim ministranti u sakristiji obukli svoje nove haljine.

Nakon homilije ministranti su svečano prinijeli na oltar prinosne darove: križ, svijeću, Bibliju, katekizam te ampulice s vinom i vodom i kalež. Na taj način su predstavili zajednici liturgijske predmete kojima se oni redovito služe u ministrantskoj službi.

Ministrantska zajednica Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije – Stenjevec s novih 13 ministranata trenutačno ima 40 aktivnih ministranata, od čega je 30 dječaka i 10 djevojčica. Najmlađi ministrant ima svega pet godina, dok su najstariji ministranti studenti.