Istina je prava novost.

Obnova obećanja Franjevačke mladeži Würzburg

Šestero mladih Franjevačke mladeži Würzburg dalo je obećanja 22. lipnja u crkvi sv. Josipa.

Misu je predslavio fra Filip Mimica iz HKM Stuttgart u zajedništvu sa župnikom HKM Würzburg fra Ivanom Penavom i župnikom HKM Mainz fra Jurom Zebićem. S mnogim mladima na slavlju su bili prisutni i s. Gordana Davidović, duhovna asistentica Frame Wiesbaden i bogoslov fra Mario Pavić.

Na susretu su se okupili mladi vjernici iz okolnih mjesta gdje djeluje HKM Würzburg poput Aschaffenburga, Bad Kissingena, Schweinfurta i Bad Mergentheima, kao i mladi iz udaljenijih mjesta od Stuttgarta, Wiesbadena i Mainza, preko Frankfurta i Offenbacha sve do Augsburga i Ulma.

Po dolasku u župnu dvoranu Župe St. Josef mladi su se okrijepili ručkom i potom sudjelovali u radu po grupama gdje su se međusobno bolje upoznali. Potom je uslijedila misa na kojoj je šest framaša Frame Würzburg dalo svoja obećanja.

Fra Filip Mimica je u svojoj propovijedi posvijestio mladima kako se nisu oni sami okupili radi druženja i upoznavanja već ih je okupio sam Isus Krist i njegova Riječ. „Nitko ne može služiti dvojici gospodara“, citirao je Isusove riječi fra Filip i povezao ih s nizom starozavjetnih čitanja u prvom čitanju iz knjige Ljetopisa. „Možda nam se ponekad povijesni događaji Izabranog naroda u Starom zavjetu čine prilično ratoborni i nerazumljivi, ali pokazuju živi primjer da kad god su kraljevi služili svojoj sili ili bogatstvu Bog ih je vrlo brzo maknu s prijestolja. A one koji su služili Bogu u poniznosti pratio je svojim blagoslovom“. Fra Filip je potaknuo mlade da traže volju Božju u svoje životu, a ne prepuste se bogatstvu i svjetovnim užicima koji kratko traju.

Obredu obećanja svjedočili su i članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz Wiesbadena koji su pridruženi mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda u Frankfurtu koje je kanonski ustanovljeno i pridruženo Njemačkom nacionalnom bratstvu. Oni su mlade pozvali da ustraju u franjevačkom pozivu i pridruže se Franjevačkom svjetovnom redu.