Istina je prava novost.

Objavljeni logotipovi i gesla Papinih pohoda Luksemburgu i Belgiji

Uoči apostolskog pohoda pape Franje u Luksemburg i Belgiju, Vatikan je u utorak 25. lipnja objavio službene logotipove i gesla za te pohode.

Pohod Luksemburgu: “Služiti”
Papa će 26. rujna sletjeti u Luksemburg u jednodnevni posjet maloj europskoj zemlji okruženoj Belgijom, Francuskom i Njemačkom. Logo ovog pohoda sadrži stiliziranu sliku pape Franje s podignutom rukom u blagoslovu, a u pozadini se nalazi katedrala Naše Gospe. Žuta i bijela boja preuzete su sa zastave Vatikana, dok plava upućuje na marijansko štovanje koje je duboko ukorijenjeno u katoličkoj povijesti Luksemburga. Ispod loga ispisano je geslo apostolskog pohoda: “Pour Servir”, koji se misli na Krista, koji je došao “ne da bude služen, nego da služi” (Mt 20,28). Dakle, po uzoru na Gospodina, Crkva je pozvana služiti čovječanstvu.

Pohod Belgiji: Putovanje u nadi
Navečer 26. rujna Papa će se oprostiti od Luksemburga i otputovati u Belgiju na drugi dio svog apostolskog pohoda. U Belgiji će posjetiti tri grada i sudjelovati u proslavama obilježavanja 600. obljetnice osnutka katoličkih sveučilišta u Leuvenu i Louvain-la-Neuveu. U nedjelju 29. putuje natrag u Vatikan. Logo za ovaj pohod prikazuje stiliziranu kartu Belgije, presijecanu cestom kojom hoda nekoliko figura različite dobi i iz različitih kultura (simboliziranih različitim bojama), s Papom koji je u središtu. Ispod loga ispisano je geslo Apostolskog pohoda: “En route, avec Espérance” (Putovanje u nadi). Poziv je to na zajednički hod putem koji je, kao i povijest zemlje, ali i Evanđelja, put Isusa Krista, naše nade.