Istina je prava novost.

Svetkovina BDM Karmelske proslavljena u Smiljanu

Župa Blažene Djevice Marije Karmelske u Smiljanu proslavila je svetkovinu nebeske zaštitnice u utorak 16. srpnja, a svečanu misu predvodio je vlč. Domagoj Duvnjak, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Koncelebrirali su tajnik i kancelar Gospićko-senjske biskupije Mišel Grgurić, domaći župnik preč. Nikola Turkalj, župnik u Ličkom Osiku i ravnatelj Caritasa Luka Blažević, domaći sin, župnik u Ličkom Lešću Ivica Miškulin, mons. Tomislav Šporčić, o. Domagoj Jelača, vlč. Mile Pecić, vlč. Pero Jurčević i vlč. Petar Šporčić. Asistirao je bogoslov Marko Butković, a posluživali ministranti. Pjevanje je predvodila, uz glazbenu pratnju, Katarina Bogdanović.

U propovijedi vlč. Duvnjak govorio je o važnosti sakramenata u vjerničkom životu. Opisao je kako je čovjekova duša kao tlo u kojem raste sjeme Božje riječi. Da bi zemlja bila plodna potrebno ju je hraniti. U prenesenom značenju, hrana za plodno tlo, tj. za našu dušu su sakramenti. Oni ne samo da nas hrane već nas i čiste. Vlč. Duvnjak usporedio je vjerničku dušu sa stakalcem koje se tek pod suncem vidi koliko je čisto. Pozvao je sve nazočne da što češće svoju dušu čiste u sakramentu ispovijedi, a hrane Tijelom Kristovim u pričesti.

Na kraju mise župnik preč. Nikola Turkalj zahvalio je predvoditelju mise kao i okupljenim svećenicima i vjernicima.