Istina je prava novost.

Dogovorena elektrifikacija šumanovačkog Svetišta

Na sastanku kojemu su nazočili predstavnici javne i crkvene vlasti, u ponedjeljak 16. rujna u prostoriji Marijina doma u Šumanovcima, dogovoreno je ishođenje priključka Svetišta Uznesenja Blažene Djevice Marije u Šumanovcima na električnu mrežu.

Na sastanku su bili zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković, predstavnik Hrvatske elektroprivrede, trojica općinskih načelnika iz Gunje, Drenovaca i Vrbanje – Anto Gutić, Josip Nasurović i Velimir Redl te predstavnik Đakovačko-osječke nadbiskupije, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera vlč. Mato Gašparović i upravitelj Svetišta u Šumanovcima vlč. Ivan Živić.

Svi nazočni su jednoglasno podržali projekt kojim se došlo do zaključka da se kreće u proces priključka Svetišta na električnu mrežu. „Koraci do toga nisu jednostavni, no nisu ni nerješivi. Treba svakako poštovati svu zakonsku proceduru, riješiti imovinsko pravne odnose i tim putem ćemo doći do cilja. Ovaj sastanak je probudio puno nade i optimizma kod svih sudionika koji su uvjereni da se samo zajedno može učiniti ovaj veliki i povijesni iskorak za Svetište Šumanovci“, poručili su sudionici sastanka.