Istina je prava novost.

Papa stigao u Belgiju

Papa Franjo stigao je u četvrtak, 26. rujna navečer u Belgiju, drugo odredište svog 46. apostolskog putovanja izvan Italije.

Prva etapa Papina međunarodnog putovanja prema središtu Europe završila je u međunarodnoj zračnoj luci Luxembourg-Findel, nakon susreta s katoličkom zajednicom u katedrali.

Svečanost dočeka u zračnoj bazi Melsbroek u Bruxellesu održana je pod jakim pljuskom. Dobrodošlicu je Papi, među ostalima, došla izraziti skupina djece odjevene u žute majice s natpisom “Naprijed s nadom”, što je geslo Papina putovanja i sa zastavicama Vatikana i Belgije u rukama. Nakon slijetanja Boeinga 737 tvrtke Luxair, apostolski nuncij u Belgiji, nadbiskup Franco Coppola i belgijski šef protokola ukrcali su se u zrakoplov kako bi pozdravili Papu. Kada je Papa izašao iz zrakoplova intonirana je himna, Aux Champs, rezervirana za šefove država. Nakon toga su Papi dobrodošlicu izrazili belgijski kralj Filip, kraljica Matilda i dvoje djece koja su mu poklonili cvijeće. Nakon intoniranja državnih himni uslijedilo je predstavljanje izaslanstava. Na kraju je papinska procesija oko 20 sati krenula do Apostolske nuncijature.

Papa će na svom apostolskom putovanju u Luksemburg i Belgiju boraviti do nedjelje 29. rujna.