Istina je prava novost.

U Sarajevu održana redovna sjednica Upravnog vijeća Caritasa BiH

Redovna sjednica Upravnog vijeća Caritasa Bosne i Hercegovine održana je u srijedu 2. listopada 2024. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, objavila je KTA.

Sjednicu je prema važećem Statutu sazvao i njome predsjedao predsjednik Caritasa BiH, vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić. Istoj su nazočili i članovi Upravnog vijeća: generalni vikari bosanskohercegovačkih nad/biskupija, ravnatelji Caritasa BiH i nad/biskupijskih Caritasa u BiH.

Na početku nakon molitve i pozdrava mons. Vukšića, posebno novom članu Upravnog vijeća Caritasa BiH, novom generalnom vikaru Banjolučke biskupije mons. dr. Karlu Višatickom, pristupilo se raspravi i prihvaćanju predloženog Dnevnog reda i usvajanju pripremljenog zapisnika izvanredne sjednice Upravnog vijeća Caritasa BiH od 16. svibnja 2024. Pozivnice sa svim potrebnim materijalima svim članovima Upravnog vijeća poslane su pravovremeno putem e-maila prije održavanja sjednice.

Na sjednici se raspravljalo o temama koje su u ovom trenutku važne i aktualne za djelovanje i daljnju izgradnju Caritasa BiH kako bi isti što kvalitetnije ostvario svoje poslanje u karitativnom životu Katoličke Crkve u BiH, uz njegovu koordinirajuću ulogu, prema važećim crkvenim, karitativnim, državnim i statutarnim zakonima i odredbama.

Termin sljedeće redovne sjednice Upravnog vijeća Caritasa BiH dogovoren je za 5. svibanj 2025. u Sarajevu u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu.