Istina je prava novost.

Lordan Ljubenkov izabran u Europsko vijeće Charisa 

Susret skupštine nacionalnih Službi zajedništva Europske službe Katoličke karizmatske obnove (Charis Europe) održana je od 17. do 29. rujna 2024. u duhovnom centru Totus Tuus kod Krakova, te je na četiri godine službe u Europsko vijeće CHARIS-a izabran predstavnik Hrvatske Lordan Ljubenkov. 

Poljska služba zajedništva bila je domaćin izbornog susreta na europskoj razini. Obrađene su teme o djelovanju zajednica saveza koje karakterizira veći stupanj pripadnosti članova zajedništvu, o radu molitvenih skupina i aktualnoj potrebi autentičnih načina služenja mladima.

Europsko vijeće Charisa sastoji se od 9 članova jer se uz izabranih 7 pridružuju dva člana iz vijeća na svjetskoj razini. Ljubenkov je donedavno bio nacionalni koordinator karizmatske obnove u Hrvatskoj. Sudjelovao je od samih početaka inicijative za povezivanje te tako ima 25 godina iskustva u koordiniranju karizmatskih duhovnih stvarnosti.

Podsjećamo, na svjetskoj razini kao predstavnik mladih svijeta u Vijeće Charisa prošle godine izabran je Josip Bilandžija.

Charis je tijelo javnog crkvenog prava koje je osnovano na poticaj pape Franje pri Dikasteriju za laike, obitelj i život u duhu katoličke karizmatske obnove.