Istina je prava novost.

Započela nova akademska godina na KBF-u u Đakovu

Nova akademska godina na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu započela je u utorak 1. listopada 2024. svečanim programom.

Program je započeo misnim slavljem u fakultetskoj kapeli Marije Majke Crkve koje je predvodio dekan izv. prof. Ivica Pažin u zajedništvu s prodekanima i profesorima svećenicima i poglavarima Bogoslovnoga sjemeništa.

Prigodnu homiliju uputio je umirovljeni profesor Zvonko Pažin, koji se osvrnuo na čitanja dana, posebice na evanđelje koje je govorilo o neprihvaćanju Isusa i učenika u Samariji. Poručio je da su učenici tražili od Isusa uništenje grada, ali Isus se nije opterećivao neprihvaćanjem stanovništva, nego je samo nastavio svoj put do drugoga grada. Naglasio je da se „i mi često opterećujemo nebitnim te moramo postati istinski navjestitelji radosne vijesti, bez opterećivanja onim nebitnim“. Homiliju je zaključio pjesmom sv. Terezije Avilske „Ništa neka te ne straši“.

Program je nastavljen u Dvorani biskupa Antuna Mandića, gdje su dekan i predsjednica Studentskoga zbora Maria Dragomirović održali pozdravne govore. Dekan je pozdravio sve prisutne, posebno studente prve godine i svima je poželio sretnu i uspješnu akademsku godinu. Osvrnuo se na neke najznačajnije projekte uprave i samoga Fakulteta, kao i na ostvarene suradnje u prošloj akademskoj godini. Zahvalio je svim profesorima i studentima na svakom zalaganju za poboljšanje rada Fakulteta te je pozvao da i ove godine svatko da ono najbolje od sebe kako bi i godina bila plodna, uspješna i od Boga blagoslovljena.

Predsjednica Studentskoga zbora je zahvalila svim studentima i profesorima na pomoći i suradnji u ostvarivanju projekata Studentskoga zbora. Prisjetila se ostvarenih prošlogodišnjih projekata te je predstavila projekte u novoj akademskoj godini. Osim na Fakultetu, pozvala je studente da se priključe volontiranju i izvan fakulteta i da na taj način budu navjestitelji Krista u svijetu. Na kraju pozdravnoga govora, pozvala je studenticu Jelenu Živković da pročita svoju pjesmu „Cvjetaj“ kojom je potaknula sve studente da se uvijek trude i nikada ne odustaju.

Uslijedilo je druženje svih prisutnih uz domjenak.