Istina je prava novost.

Održana sjednica Povjerenstva HRK za početnu formaciju redovnika i redovnica

Sjednica Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije za početnu formaciju redovnika i redovnica održana je u četvrtak, 3. listopada, u sjedištu Hrvatske redovničke konferencije u Zagrebu, izvijestili su iz HRK-a.

Sudjelovali su: voditeljica Povjerenstva s. Marta Vunak, SMI, s. Cecilija Kolarić, OSU, s. Marina Kosina, CDCJ i don Mladen Delić, SDB. Svoj izostanak opravdala je s. Anita Crnković, SCJ. Na sjednici se raspravljalo o planiranim događanjima tijekom 2025. godine: Vijećanje redovničkih odgojitelja, Susret sestara s prvim zavjetima te Studijsko-rekreativni dan redovničkih pripravnica.

53. Vijećanje redovničkih odgojitelja održat će se u duhovnom centru Betanija, Veli Lošinj, od 27. veljače do 1. ožujka 2025. Tema ovogodišnjeg Vijećanja je Zapreke za rast u cjelovitoj ljubavi: Narcisoidnost i nezrela spolnost kod redovničkih odgajanika, a predavači su prof.dr.sc. Stjepan Baloban i doc.dr.sc. Sanda Smoljo-Dobrovoljski.

Susret sestara s prvim zavjetima planiran je za 14. – 16. ožujka 2025. u duhovnom centru Marijin dvor, Lužnica. Tema tog susreta je Liturgija i askeza: rast u duhovnosti posvećene osobe, a vodit će ga o. Damjan Kružičević OSB.

Studijsko-rekreativni dan redovničkih pripravnica bit će 27. svibnja 2025. godine posjetom u marijansko svetište u Krasnom te Gospiću.