Istina je prava novost.

Otvoren „G-7 samit o inkluziji i invaliditetu“

„G-7 samit o inkluziji i invaliditetu“ u Asizu i Solfagnanu trajat će od 14. do 16. listopada te za cilj ima aktualizirati pitanja i ulogu osoba s invaliditetom u društvu, izvijestio je Vatican News.

Na trgu sv. Franje, ispred bazilike istoimenog sveca u Asizu, u ponedjeljak 14. listopada 2024. godine započeo je „G-7 samit o inkluziji i invaliditetu“. Na samitu sudjeluju predstavnici članica G-7, ali i predstavnici EU te zemalja Kenije, Tunisa, Južnoafričke Republike i Vijetnama, a cilj je aktualizirati i poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom.

Događaj je otvoren izvođenjem himne domaćina koja je popraćena znakovnim jezikom. U glazbenom dijelu programa sudjelovalo je 80 izvođača od kojih je 50 osoba s invaliditetom, a posjetitelji samita imali su priliku posjetiti štandove udruga koje su predstavile svoj rad.

Samit se 15. i 16. listopada nastavlja različitim panelima u dvorcu u Solfagnanu, a završetak samita bit će potpisivanje Solfagnanske povelje čija će kopija biti uručena papi Franji, prenosi Vatican News.