Istina je prava novost.

Studenti HKS-a uključuju se u volonterske aktivnosti zagrebačkog Caritasa

Koordinatorica volontera Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Marija Stanešić sudjelovala je u četvrtak, 17. listopada na prvom ovogodišnjem susretu Volonterske skupine Hrvatskog katoličkog sveučilišta kojoj je predstavila Caritasove kuće u kojima će ove akademske godine volontirati.

Na početku susreta nazočnima se obratio i rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je istaknuo važnost volontiranja unutar akademske zajednice, ali i uključivanja u inicijative drugih organizacija koje skrbe i pružaju pomoć potrebitima.

Koordinatorica volontera Marija predstavila je volonterima rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Caritasovih kuća. Unutar HKS-ove volonterske skupine određena je koordinatorica za volontiranje u Caritasu, Kristina Ruf, koja će biti zadužena za jednostavniju i aktivniju suradnju između HKS-ovih volontera i Caritasa.

Osim Caritasa volonteri HKS-a će se ove godine uključiti u volonterske aktivnosti Pučke kuhinje na Sv. Duhu i u aktivnosti udruge DUH koja svoj rad posvećuje djeci s teškoćama u razvoju.