Istina je prava novost.

Održan sastanak Povjerenstva za formaciju OFS-a u Bosni i Hercegovini

Sastanak Povjerenstva za formaciju Franjevačkog svjetovnog reda u Bosni i Hercegovini održan je u utorak, 22. listopada 2024. u prostorijama Franjevačkog samostana u Mostaru.

Povjerenstvo za formaciju izabrano je s ciljem pružanja tema i materijala za rad svim mjesnim bratstvima. Povjerenstvo čine: nacionalni duhovni asistent OFS-a u BiH fra Josip Vlašić, dodatni član vijeća fra Ivan Slišković, nacionalna povjerenica za formaciju (OFS Mostar) Ivana Alpeza, područna povjerenica za formaciju OFS-a Bosne Srebrne (OFS Kreševo) Ružica Čelan, područna povjerenica za formaciju OFS-a Hercegovine (OFS Široki Brijeg) Suzana Hrkać, Ljerka Mikić (OFS Tolisa), Marija Krešić (OFS Mostar), Mario Pehar (OFS Mostar), Antonia Primorac (OFS Humac), Ana Marić (OFS Mostar) i Damir Šiljeg (OFS Humac).

Otvorivši sastanak molitvom, nacionalna povjerenica za formaciju predstavila je vijeće te je objasnila zadaću i svrhu Povjerenstva. Rad je započet predstavljanjem točki dnevnog reda. Nakon toga, članovi su predstavili plan razrade svojih tema za treći ciklus formacije Nacionalnog bratstva OFS-a u BiH pod nazivom „Treća božanska osoba: izvor poslanja svjetovnih franjevaca“. S tim se nastavlja prijedlog tema za godinu dana za sva mjesna bratstva. Nazive tema i same materijale bratstva će zaprimiti, kao i do sada, početkom godine.

Sastanak je donio ideje i projekte za budućnost OFS-a BiH na području formacije i povezivanja bratstava.