Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Petar Palić dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine

Sarajevo/Mostar (IKA)

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH, Vijeće ministara BiH na svojoj je 27. sjednici donijelo odluku kojom se biskupu Petru Paliću dodjeljuje državljanstvo Bosne i Hercegovine, objavio je mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja u četvrtak 18. veljače.

Mons. Palić rođen je 3. srpnja 1972. u Prištini, a školovao se u Skopju i Subotici te Zagrebu. Za svećenika Dubrovačke biskupije zaređen je 1. lipnja 1996. Od 2017. bio je generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije, a papa Franjo imenovao ga je hvarskim biskupom 9. ožujka 2018.

Na čelu Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije naslijedio je mons. Ratka Perića 11. srpnja 2020. te postao članom Biskupske konferencije BiH.

Kako pravno ne bi bio tretiran kao strani državljanin na privremenom radu, bilo je potrebno da stekne državljanstvo BiH, što je odlukom Vijeća ministara BiH i učinjeno. Odluka će također biti objavljena u Službenom glasniku BiH, izvijestio je mrežni portal Katoličkog tjednika – Nedjelja u četvrtak 18. veljače.