Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan Marije Pomoćnice kršćana u KŠC “Don Bosco” u Žepču

Žepče (IKA)

Blagdan Marije Pomoćnice kršćana proslavljen je u petak 24. svibnja u Katoličkom školskom centru “Don Bosco” u Žepču. Euharistijsko slavlje u školskoj kapelici je predvodio ravnatelj Centra don Milan Ivančević, a sudjelovali su učenici i djelatnici Centra te školski zbor pod ravnanjem profesora Siniše Markanovića.

U propovijedi je don Milan istaknuo kako smo svi pozvani intervenirati, vratiti Isusa svijetu, osobito mladima; trebamo biti žive stranice Isusova evanđelja svojim poštenim životom i vjerničkim svjedočenjem. Moramo vjerovati u Isusovu moć: čudo iz Kane se ponavlja, dobro je jače od zla, milost od grijeha (svjedoče svi koji se ispovijedaju). I tu je Marija, kao i u Kani, bila ondje i ovdje je, i ostaje zauvijek – Pomoćnica kršćana.

Nakon mise don Milan je podijelio potvrdnice i nagrade učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na školskim, županijskim, federalnim i drugim natjecanjima. Učenici KŠC-a posebno su se istaknuli u sportskim natjecanjima (rukometu, nogometu, stolnom tenisu), ali su zavidne rezultate ostvarili i u području kemije, vjeronauka, latinskog jezika, fizike, matematike, pisanju literarnih radova, natjecanju iz pružanja prve pomoći, a mnogi su ostvarili uspjehe i izvan škole (natjecanja iz gitare, karatea, šaha).

Na blagdan Marije Pomoćnice tradicionalno se igraju posljednje utakmice školskog nogometnog turnira. Prvo mjesto ove su godine izborile učenice II. a Opće gimnazije u ženskoj konkurenciji, a u muškoj III. d Tehničko-obrtničke škole.

Nakon utakmica organiziran je zajednički ručak za sve učenike, profesore i djelatnike Centra. Proslava blagdana je završila revijalnom utakmicom profesora i učenika, ovogodišnjih pobjednika u muškoj konkurenciji.

„Blagdan Marije Pomoćnice mora biti uvod u vječno slavlje u kojem trebamo sudjelovati svi skupa jednoga dana u raju“, govorio je don Bosco.