Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas posjetio Dječji vrtić „Don Ivica Čondrić“ u Žepču

Žepče (IKA)

Susret predstavnika Hrvatskoga Caritasa s vodstvom Dječjeg vratića „Don Ivica Čondrić“ održan je u četvrtak 7. rujna u prostorijama vrtića, izvijestili su iz Hrvatskoga Caritasa.

Na susretu su sudjelovali ravnateljica vrtića Ankica Šumić, žepački župnik vlč. Predrag Stojčević, ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik sa suradnicima Borisom Peterlinom i Marijanom Bosnar.

Uz prethodno pruženu financijsku pomoć Dječjem vrtiću „Don Ivica Čondrić“ Žepču za ublažavanje povećanih troškova energenata i prehrane djece tijekom razdoblja 2022./23., Hrvatski je Caritas omogućio opremanje dječjeg vrtića nabavkom namještaja i didaktičkih igračaka te dodatno podupro djelovanje vrtića.

Zbog povećanja broja prijavljene djece, Dječji vrtić u Žepču odlučio je otvoriti još jednu vrtičku skupinu i opremiti prostorije za novo odjeljenje, te zaposliti novu odgajateljicu. Hrvatski je Caritas, imajući u vidu potrebe djece, roditelja, ali i samog vrtića, i uvažavajući održivi projekt koji je predstavljen od ravnateljice Ankice Šumić i župnika  i dekana vlč. Predraga Stojčevića, prihvatio omogućiti i daljnju pomoć u sklopu svog programa Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Župni Dječji vrtić „Don Ivica Čondrić“ djeluje pri Župi sv. Ante Padovanskoga u Žepču od 1997. i njega trenutno polazi 95 djece. Dječji vrtić ispunjava sve odgojno-obrazovne standarde i ogledni je primjer djelovanja ustanove predškolskog odgoja. Hrvatski Caritas svojim programskim djelovanjem posebnu pozornost poklanja ranjivim skupinama djece i mladih, te je posvećen karitativnom poslanju pomoći krajnjim korisnicima. Podrška odgojno-obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini ulazi u fokus pozornosti Hrvatskoga Caritasa, koji će nastojati kroz program Tjedna solidarnosti posvećenog Crkvi i ljudima u Bosni i Hercegovini podržavati održive projekte namijenjene najmlađima, izvijestili su iz Hrvatskoga Caritasa.