Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić posjetio novosagrađenu crkvu u mjestu Vesela pokraj Bugojna

Bugojno (IKA)

U četvrtak 16. rujna nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić posjetio je tek sagrađenu crkvu u mjestu Vesela pokraj Bugojna, izvještava Katolička tiskovna agencija (KTA).

Kardinala Puljića je dočekao domaćin i inicijator gradnje crkve gosp. Husein Smajić, koji je izrazio dobrodošlicu svima prisutnima i ujedno zahvalio svim dobročiniteljima koji su svojim prilozima pomogli gradnju ove crkve.

Nakon što je kardinal Puljić obišao radove na tek sagrađenoj crkvi, uslijedio je zajednički ručak za sve nazočne. Kardinal je iskoristio priliku da zahvali domaćinu gospodinu Smajiću na dobrodošlici i na spremnosti za toliku žrtvu i napore koju je uložio i on i njegova obitelj od samoga početka pa sve do sada. Kardinal je posebno zahvalio svim dobročiniteljima koji su došli iz raznih dijelove Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske, jer bez njih ovo skoro da ne bi bilo moguće. Nadalje, Kardinal Puljić im je zaželio puno snage i volje u njihovom daljnjem radu, te im je poručio da se nikada ne umore činiti dobro.

Podsjetimo, prije nekoliko godina gospodin Smajić je u blizini svoje kuće u mjestu Vesele Straže pokraj Bugojna sasvim slučajno pronašao temelje srednjovjekovne katoličke crkve na lokalitetu koje se naziva Crkvena. I od tada se rodila ideja da se u blizini toga mjesta napravi katolička crkva koja se pravi na teritoriju župe Bugojno, a u ime župe radove nadzire gospodin Zdenko Ivanković, izvijestila je u petak 17. rujna Katolička tiskovna agencija (KTA).