Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić slavio misu s umirovljenim svećenicima

Sarajevo (IKA)

U Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije, u četvrtak 23. prosinca nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić slavio je misu u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem te uz koncelebraciju svećenika koji u ovom domu provode svoje umirovljeničke dane uz potrebnu skrb i njegu, izvještava Katolička tiskovna agencija (KTA).

Na početku mise kardinal Puljić je zahvalio ravnatelju Svećeničkog doma vlč. Fabijanu Stanušiću na pozivu te izrazio radost što i ove godine, u skladu s višegodišnjom tradicijom, može slaviti euharistiju sa svojim svećenicima u mirovini i iskazati im blizinu i zahvalu za sve što su činili tijekom svoga aktivnog svećeničkog djelovanja na župama i u drugim službama te ujedno moliti s njima i za njih da im Krist daruje milost trpljenja u danima starosti i u trenucima bolesti.

Prigodnu homiliju uputio je nadbiskup Tomo osvrćući se na misni odlomak iz Evanđelja po Luki (Lk 1,57-66) u kojem prikazana velika radost Elizabete i Zaharije i njihovih i rođaka zbog rođenja sina kojemu su nadjenuli ime Ivan i s kojim je bila „ruka Gospodnja“ pa su se pitali: „Što li će biti od ovoga djeteta?“. Istaknuo je da je svatko od njih poput Ivana Krstitelja jer je pozvan od Boga kako bi širio Božju riječ i Božje milosrđe.

„Sadržaj našeg poslanja je kao i Ivanovo poslanje: da budemo glasnici Njegova dolaska. U tome duhu neka svatko od nas ima na umu pripravljati put Gospodinu u savjestima i životima drugih ljudi“, zaključuje nadbiskup Vukšić.

Na kraju mise vlč. Stanušić zahvalio je kardinalu Puljiću i nadbiskupu Vukšiću na njihovom dolasku i zajedničkom misnom slavlju, javila je Katolička tiskovna agencija (KTA) u četvrtak 23. prosinca.