Budi dio naše mreže
Izbornik

Sućut vrhbosanskih nadbiskupa premijeru Plenkoviću

Sarajevo (IKA/KTA)

„Neka vjera u život vječni obriše suze svih članova obitelji, prijatelja i poznanika, a nada u vječni život i ponovni susret sa svojim dragim pokojnicima svima vama, koji tugujete, neka bude utjeha u trenucima žalosti", stoji u sažalnici vrhbosanskih nadbiskupa predsjedniku Vlade RH.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić i nadbiskup vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić uputili su predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću izraze sućuti povodom smrti njegovog oca Marija, koji je preminuo u KBC-u Zagreb u 75. godini života nakon duge i teške bolesti.

„Neka vjera u život vječni obriše suze svih članova obitelji, prijatelja i poznanika, a nada u vječni život i ponovni susret sa svojim dragim pokojnicima svima vama, koji tugujete, neka bude utjeha u trenucima žalosti.

U svojoj kršćanskoj vjeri ispovijedamo i u sprovodnim obredima uvijek ponavljamo da se, po smrti, vjernima život samo mijenja a ne oduzima. To je zaista velika utjeha. Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!“, stoji u sažalnici kako prenosi KTA.