Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u svijetu

Šri Lanka: Biskupi traže neovisnu istragu uskršnjih napada

Šrilankanska biskupska konferencija u pismu vlastima te južnoazijske zemlje pozvala ih je na neovisnu i nepristranu istragu terorističkih napada koji su se dogodili na Uskrs, 21. travnja, kada je u eksplozijama u nekoliko crkvi i hotela poginulo više od 250 osoba, dok ih je oko 500 ranjeno.

Talijanska ministrica obrane: Nikada gubiti ljudskost

Brod španjolske nevladine organizacije „Open Arms“, koji je 13 dana čekao na dozvolu za iskrcavanje više od 140 osoba, uključujući 32 maloljetnika, koje su spašene u Sredozemnom moru, stigao je 15. kolovoza pred otok Lampedusu u pratnji dva broda talijanske mornarice.

U Srijemskoj biskupiji blagdan Velike Gospe proslavljen u Zemunu

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu, u četvrtak 15. kolovoza 2019. godine proslavljen je blagdan Velike Gospe, a svečanu svetu misu u 10 sati predvodio je apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Luciano Suriani uz koncelebraciju srijemskog biskupa mons. Đure Gašparovića i drugih svećenika.

Papino pismo solidarnosti građanima Genove

U pismu građanima Genove u povodu prve obljetnice tragedije urušavanja mosta Morandi papa Franjo poručio im je da ih nije zaboravio te i dalje moli za žrtve, njihove obitelji, ranjene i beskućnike.

Crkve u Zimbabveu pozivaju političare na djelovanje

Vjerski poglavari u Zimbabveu u izjavi za javnost  u nedjelju 11. kolovoza u povodu pogoršanoga gospodarskoga stanja u zemlji pozvale su političare na djelovanje. Upozorili su na rastuće probleme, koje između ostaloga uzrokuju restrikcije Vlade i korupcija, prenosi Vatican News.

Preminuo kardinal Obeso

Meksički kardinal Sergio Obeso Rivera (87) umro je u nedjelju 11. kolovoza Coatepecu, nedaleko svoga nekadašnjega biskupskoga sjedišta Xalapa, nakon kratkoga boravka u bolnici.

1 2 3 9