Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u svijetu

Započinje Sveta loretska godina

U Bazilici Svete kuće u Loretu na svetkovinu Bezgrešnog Začeća BDM u nedjelju 8. prosinca održat će se Obred otvaranja Svetih vrata kojim započinje Sveta loretska godina.

Izložba božićnjaka u Subotici

Etnološki odjel „Blaško Rajić“ pri Katoličkom društvu „Ivan Antunović“ priredio je XXIII. izložbu božićnjaka. Otvorenje izložbe upriličeno je 7. prosinca u predvorju Gradske kuće u Subotici. Tradicionalna Izložba božićnjaka održava se od 1997. godine uoči svetkovine Božića.

Biskup Ginoux o masovnim prosvjedima u Francuskoj

U Francuskoj se nastavlja masovni štrajk. Na ulice gradova diljem zemlje izašli su deseci tisuća prosvjednika. Štrajkaju učitelji, studenti, bolničko osoblje, policajci, čistači ulica, vozači kamiona i zračni prijevoznici. Iza prosvjeda protiv mirovinske reforme „stoji veliko nezadovoljstvo u društvu i dojam da vlada ne radi ništa“. „Ljudi se osjećaju osuđenima“, rekao je za SIR biskup Montaubana Bernard Ginoux. „Nadaju se da će se njihov glas čuti, ali prije svega da će se učiniti konkretne geste koje će pokazati da postoji politička volja vladajućih da se brinu za svoje građane“.

Albanski Caritas preuzima skrb za 250 obitelji

U nedavnom potresu u Albaniji, u kojem su najviše stradali gradovi Durrës, Tirana i Lezhë, za koje je Vlada Albanije proglasila elementarnu nepogodu, prema procjenama stradalo je oko 1 200 obiteljskih kuća i zgrada, osam osnovnih škola i jedna bolnica.

Proslava svete Barbare u Beočinu

Svečanim euharistijskim slavljem u srijedu, 4. prosinca proslavljen je crkveni god u župi Sveta Barbara u Beočinu. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko–osječki.

Proslavljena 50. obljetnica djelovanja Hrvatske katoličke misije u Darmstadtu

Velika proslava 50. obljetnice osnivanja i djelovanja Hrvatske katoličke misije u Darmstadtu obilježena je „Godinom hrvatske kulture u Darmstadtu“ pod pokroviteljstvom Grada znanosti Darmstadta, Veleposlanstva RH u Njemačkoj, Središnjeg državnog ureda RH za Hrvate izvan Hrvatske, Hrvatske matice iseljenika i uz partnerstvo Biskupije Mainz.

Biskupi iz Kotora i Bara uputili pismo sućuti i bratske blizine narodu Albanije

Barski nadbiskup i apostolski upravitelj Kotorske biskupije Rrok Gjonllesaj, umirovljeni kotorski biskup Ilija Janjić i umirovljeni barski nadbiskup Zef Gashi uputili su narodu, predsjedniku Republike Albanije kao i predsjedniku Biskupske konferencije Albanije pismo sućuti i bratske blizine. Pismo prenosimo u cijelosti.

1 2 3 23