Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u svijetu

Voditelj Renovabisa o sinodskim kontinentalnim susretima: spriječiti stvaranje blokova

Kako Crkva u istočnoj i srednjoj Europi gleda na svjetski sinodski proces i kakva su očekivanja njihovih predstavnika s kontinentalnih sinodskih susreta u Pragu? U intervjuu za katholisch.de, voditelj Renovabisa Thomas Schwartz daje svoju procjenu i govori o mogućim neslaganjima između istoka i zapada. S njim je razgovarao Matthias Altman.

Novi pokolj u Južnom Sudanu uoči Papina dolaska

Samo nekoliko sati uoči dolaska pape Franje u apostolski pohod Južnom Sudanu, u toj se zemlji dogodio pokolj u kojemu je stradalo najmanje dvadeset ljudi, objavila je u petak 3. veljače KNA.

Kardinal Zen nominiran za Nobelovu nagradu za mir

Skupina američkih političara nominirala je umirovljenog hongkonškog biskupa kardinala Josepha Zena i još nekolicinu hongkonških aktivista za Nobelovu nagradu za mir, objavio je u petak 3. veljače list „Hong Kong Free Press”, prenosi KNA.

Papa pozvao čelnike Južnoga Sudana neka zaustave krvoproliće

Papa Franjo se prvoga dana svoga apostolskoga putovanja u Južnome Sudanu 3. veljače obratio predstavnicima vlasti, diplomatskoga zbora i građanskoga društva te uputio apel za mir i podsjetio čelnike da su pozvani služiti zajednici, prenosi Vatican News.

Papa Franjo imenovao novog ostrogonsko-budimpeštanskog pomoćnog biskupa

Svetio otac Franjo prihvatio je odreknuće od službe ostrogonsko-budimpeštanskog pomoćnog biskupa Ferenca Cserhátija te na istu službu, na spomendan sv. Blaža, 3. veljače 2023., imenovao svećenika Subotištanske biskupije (Szombathely) Leventea Balázsa Martosa, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2 3 289