Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u svijetu

Eva Maria Welskop-Deffaa nova predsjednica Njemačkoga Caritasa

Eva Maria Welskop-Deffaa, dosadašnja članica Odbora za socijalnu i specijalističku politiku Njemačkoga Caritasa izabrana je 13. listopada za predsjednicu njemačke krovne organizacije Caritasa u šestogodišnjem mandatu, nasljeđujući prelata dr. Petera Nahera koji j tu službu obavljao 18 godina.

Milijun djece moli krunicu 2021.

Kardinal Mauro Piacenza, predsjednik Zaklade papinskog prava Pomoć Crkvi u nevolji (Aid to the Church in Need – ACN) i duhovnik organizacije Martin M. Barta uputili su pismo u kojem su pozvali na sudjelovanje u svjetskoj molitvenoj kampanji „Milijun djece moli krunicu“ 18. listopada, u ponedjeljak uoči Svjetskog dana misija – Misijske nedjelje.

Velika Britanija: Devetnicom protiv eutanazije

Biskupi Engleske i Walesa pozvali su vjernike na devetodnevnu molitvu po zagovoru sv. Ivana Pavla II. kako bi se odbacio prijedlog zakona kojim se ublažava zabrana aktivne pomoći pri umiranju, prenosi Vatican News.

Biskup Stojanov s biskupom Palićem

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov posjetio je u srijedu 13. listopada biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog Petra Palića u biskupskoj rezidenciji u Mostaru.

1 2 3 169