Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u svijetu

Beatifikacija kardinala Stefana Wyszyńskoga 7. lipnja 2020.

Varšavski nadbiskup kardinal Kazimierz Nycz najavio je 21. listopada da će kardinal Wyszyński biti proglašen blaženim 7. lipnja 2020. na Trg Józefa Piłsudskog u Varšavi gdje će slavlje predvoditi prefekt Kongregacije za proglašenje blaženih i svetih kardinal Giovanni Angelo Becciu.

Utemeljitelj pokreta „Slow Food" piše knjigu s Papom

Carlo Petrini (70) s papom Franjom piše knjigu u kojoj u dijaloškoj formi razmišljaju o enciklici „Laudato si'". U razgovoru za talijanski dnevnik Avvenire objavljen u četvrtak 17. listopada Petrini je najavio da bi knjiga trebala biti objavljena u ožujku sljedeće godine, prenosi Vatican News.

Održan humanitarni koncert Pax et Bonum za dječji vrtić u Vukovaru

U organizaciji novoosnovane Međunarodne udruge Gradišćanskih Hrvata – Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M. (Slovačka-Austrija-Mađarska), u nedjelju 13. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održan je humanitarni koncert Pax et Bonum za dječji vrtić u Vukovaru koji je izravno prenosila Hrvatska radiotelevizija, Hrvatski katolički radio i Radio Marija.

Krčenje šuma u Brazilu u rujnu se udvostručilo u odnosu na 2018.

Sječa stabala u amazonskoj prašumi pojačana je i u rujnu, upozoravaju mjesni medji pozivajući se na mjerenja državnoga istraživačkoga instituta Inpe. U rujnu je naime iskrčeno 1447 četvornih kilometara šume, oko 96 posto više nego prije godinu dana.

1 2 3 16