Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u svijetu

Kardinal Rai upozorava na slom Libanona

Maronitski patrijarh kardinal Bechara Rai u propovijedi na misi 7. ožujka u samostanu Bekerke optužio je libanonske političare za opstruiranje formiranja Vlade, prenosi agencija Kathpress.

Molitva za žrtve rata na trgu u Mosulu

Papa Franjo je molio za žrtve rata i oružanih sukoba u Iraku i čitavom Bliskom istoku na svečanosti upriličenoj u nedjelju, 7. ožujka u Mosulu, na trgu Hosh al-Bieaa ili tzv. Trgu četiriju Crkava siro-katoličke, armensko-pravoslavne, sirsko-pravoslavne i kaldejsko-katoličke.

Papa Franjo doputovao u Erbil

Papa Franjo je trećeg dana apostolskog pohoda Iraku, u nedjelju 7. ožujka ujutro doputovao na sjever zemlje.

Papa slavio prvu misu u sklopu apostolskog pohoda Iraku

Drugoga dana apostolskog pohoda Iraku u subotu 6. ožujka papa Franjo slavio je u kaldejskoj katedrali Sv. Josipa prvu misu u sklopu svog 33. međunarodnog putovanja. Da bismo postali blaženima, ne moramo svako toliko biti heroji, već svjedoci svaki dan. Svjedočenjem se uosobljuje Isusovu mudrost. Tako se svijet mijenja: ne snagom ili silom, nego blaženstvima, poručio je Papa u homiliji.

Održan međureligijski susret u Uru Kaldejskom

U sklopu apostolskog pohoda pape Franje Iraku u subotu 6. ožujka održan je međureligijski susret na ravnici u Uru Kaldejskom, domovini praoca Abrahama, u blizini grada Nassiriye.

Papa se susreo s velikim ajatolahom Al-Sistanijem

Papa Franjo je drugoga dana apostolskog pohoda Iraku, u subotu 6. ožujka ujutro otputovao u Najaf na jugu zemlje, sveto mjesto šijitskih muslimana i susreo se s velikim ajatolahom Sayyidom Ali Al-Husaynijem Al-Sistanijem, najvišim šijitskom autoritetu u današnjem Iraku.

Dr. Maksimilijan Matjaž imenovan celjskim biskupom

Papa Franjo imenovao je novim celjskim biskupom dr. Maksimilijana Matjaža, svećenika Mariborske nadbiskupije i dosadašnjeg profesora Svetog pisma na Teološkom fakultetu u Ljubljani, priopćio je u petak 5. ožujka Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2 3 123