Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u svijetu

Caritas Crne Gore započeo projekt „Laudato si`- Sačuvajmo okolinu!“

Realizacija novoga projekta Caritasa Crne Gore pod nazivom „Laudato si`- Sačuvajmo okolinu!“ započela je u nedjelju 19. siječnja. Projekt će se realizirati do kraja kalendarske godine. Caritas Crne Gore se ovime priključio projektu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži iz Hrvatske pod nazivom CRO Laudato si`.

Nigerija: Apel svećenika protiv nasilja nad kršćanima

„Mi, kršćani, u Nigeriji smo uistinu progonjeni. Svakoga se dana krv naše braće prolijeva na ulici“, izjavio je nigerijski svećenik Joseph Bature Fidelis, putem video-poruke koju je 15. siječnja prenijela Zaklada papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“, izvijestio je Vatican News.

„World Watch List 2020“: Progonjen svaki osmi kršćanin

Organizacija „Open Doors“ predstavila je 15. siječnja izvještaj „World Watch List 2020“ u kojem, među ostalim, stoji da je u svijetu oko 260 milijuna kršćana progonjeno, da je izrazito kritično stanje u Sjevernoj Koreji i Sahelu, kako su kršćanske obitelji izložene prijetnjama smrću te da je zabilježeno više od osam tisuća slučajeva zlostavljanja žena, temeljenoga na vjerskoj diskriminaciji, izvještava Vatican News.

1 2 3 29