Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u svijetu

Započelo suđenje kardinalu Zenu

Suđenje umirovljenom nadbiskupu Hong Konga kardinalu Josephu Zenu započelo je u ponedjeljak 26. rujna na sudu West Kowloon u Hong Kongu, izvijestila je CNA.

Intelektualac i pastir u dijalogu: Kardinal Carlo Maria Martini i škola Riječi

Prije deset godina, 31. kolovoza 2012. u Gallaratu, u domu za starije isusovce, preminuo je Carlo Maria Martini, milanski nadbiskup od 1980. do 2002., ranije rektor Papinskog biblijskog instituta i Sveučilišta Gregoriana. Don Colmegna, u Martinijevo vrijeme ravnatelj Caritasa ambrosiana, a danas na čelu Kuće milosrđa: „Bio je otac-pastir koji je educirao moju savjest i savjest mnogih vjernika“, piše Alessandro Di Bussolo za Vatican News.

Papa: Euharistija je proroštvo novoga svijeta

Tko Boga časti, ne postaje ničiji rob. Nema istinskog euharistijskog bogoslužja bez suosjećanja s ranama onih koji pate, rekao je papa Franjo na svečanoj misi na završetku 27. nacionalnog euharistijskog kongresa slavljenoj na Gradskom stadionu u talijanskom gradu Materi 25. rujna, objavio je Vatican News.

Sinoda ulazi u kontinentalnu fazu

Dok Sinoda o sinodalnosti ulazi u novu fazu, Vatican News nudi prvi u nizu videozapisa o tome kako se priprema kontinentalna faza, nakon pristizanja dokumenata s biskupijske i nacionalne razine.

Franjevački kustos o susretu ruskih katolika s papom Franjom u Kazahstanu

U glavni grad Republike Kazahstana Nur-Sultan tijekom apostolskog putovanja pape Franje, od 13. do 15. rujna 2022., hodočastili su i katolici iz Rusije, na što se za Vatican News osvrnuo kustos Ruske generalne kustodije sv. Franje i gvardijan Samostana sv. Antuna Padovanskoga u Sankt Peterburgu, poljski svećenik fra Dariusz Harasimowicz, OFM Conv.

1 2 3 245