Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u svijetu

Isusovac novi biskup Hong Konga

Papa Franjo imenovao je provincijala Kineske provincije Družbe Isusove o. Stephena Chow Sau-yana novim biskupom Hong Konga, objavio je u ponedjeljak 17. svibnja Tiskovni ured Svete Stolice.

Sestra Ann Rose: Kleknula sam da bih spasila mlade Burmance

U povodu objavljivanja knjige pod naslovom „Ubijte mene, a ne ljude“, koja je iz tiska izišla 6. svibnja, putem interneta je u četvrtak 13. svibnja održan videosusret novinara Gerolama Fazzinija iz Rima i redovnice Ann Rose Nu Tawng iz Mjanmara, objavio je Vatican News.

Papa Franjo: Podjele nas ne sprječavaju da budemo braća

Sveti Otac poslao je u subotu 15. svibnja videoporuku sudionicima online susreta Talijanskoga karizmatskog savjeta koji čine katolici i pentekostalci u Italiji podsjećajući na dijalog pokrenut 1992. godine i inzistirajući na vrijednosti zajedničkoga služenja i bratstva, objavio je Vatican News.

Novi glavni tajnik Papinske misionarske unije preuzeo službu

Novi glavni tajnik Papinske misionarske unije te ravnatelj Međunarodnog centra za misionarsku animaciju (CIAM) i Agencije Fides franjevac konventualac iz Vijetnama Dinh Anh Nhue Nguyen preuzeo je službu 1. svibnja, prenijela je Nedjelja 16. svibnja.

Kardinal Puljić pohodio Hrvatske katoličke misije u Austriji

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić od 14. do 16. svibnja boravio je u Austriji, u pohodu HKM Salzburg i HKM Innsbruck. Povod njegova pohoda bila je podjela sakramenta potvrde ovogodišnjim krizmanicima misija, prenosi Katolički tjednik.

Održana treća svjetska molitva krunice inicijative Mater Fatima

Treća svjetska molitva krunice u organizaciji inicijative Mater Fatima održana je u krilu zaštitnice Kolumbije – u svetištu Gospe od krunice u gradu Chiquinquiri, na obljetnicu ukazanja Gospe Fatimske te svetkovinu Uzašašća Gospodinova, 13. svibnja. Izravni prijenos mogao se pratiti i u programu Hrvatskoga katoličkog radija.

MATER FATIMA 2021. Koordinator projekta za Hrvatsku Franko Ćorić u "Aktualnom" HKR-a: Gospa je uvijek uz nas

U emisiji "Aktualno" Hrvatskog katoličkog radija (HKR) u srijedu 12. svibnja gostovao je koordinator međunarodnog molitvenog projekta "Mater Fatima 2021." u Hrvatskoj, povjesničar umjetnosti dr. sc. Franko Ćorić koji je na temu ovog svjetskog molitvenog projekta - koji se provodi u četvrtak 13. svibnja, kada se kalendarski spominjemo Gospe Fatimske - razgovarao s voditeljicom i urednicom Vjerskog programa HKR-a gospođom Tanjom Maleš.

1 2 3 138