Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u svijetu

Proslavljen dan HKM Hamburg

Proslava Dana Hrvatske katoličke misije u Hamburgu održana je na prvu nedjelju došašća 3. prosinca. Misno slavlje predvodio prior Dominikanskog samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu o. Anto Gavrić, izvijestio je Generalni konzulat Republike Hrvatske u Hamburgu.

Pokret fokolara obilježava 80 godina postojanja

Papa Franjo u četvrtak 7. prosinca prima u audijenciju predsjednicu Margaret Karram zajedno s odgovornima za Pokret fokolara diljem svijeta. Euharistijsko slavlje u bazilici Santa Maria Maggiore u Rimu u 18 sati predvodit će prefekt Dikasterija za laike, obitelj i život kardinal Kevin Joseph Farrell, izvijestilo je Djelo Marijino – Pokret fokolara.

Betlehemsko svjetlo u subotu kreće iz Linza u cijeli svijet

Betlehemsko svjetlo mira, upaljeno u mjestu Isusova rođenja, u subotu 9. prosinca će u okviru međunarodnog adventskog slavlja u Linzu u Austriji biti predano izviđačima iz 30 europskih i američkih zemalja, među kojima će biti i hrvatski predstavnici.

EU: Zbog rata na Bliskom istoku povećan sigurnosni rizik na Božić

„S obzirom na rat između Izraela i Hamasa i polarizaciju koju je on izazvao u našem društvu, kao i nadolazeće blagdane, postoji veliki rizik od terorističkih napada u Europskoj uniji“, rekla je povjerenica Europske komisije za unutarnje poslove Ylva Johansson u razgovoru s novinarima nakon sastanka ministara unutarnjih poslova EU-a u Bruxellesu ovog utorka, izvještava 6. prosinca Vatican News.

Afrički biskupi osudili vojne udare

Članovi Stalnog odbora Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM/SCEAM) osudili su vojne udare i naglasili potporu Crkve demokraciji. "U skladu s crkvenim naukom, odlučno odbacujemo nasilno preuzimanje vlasti, protivimo se državnim udarima. Crkva predstavlja demokraciju", priopćio je SECAM, izvijestili su u ponedjeljak 4. prosinca Vatican News i Kathpress.

Nakon više od 100 godina najveća crkva u Mađarskoj imat će sva zvona

U bazilici Blažene Djevice Marije i sv. Adalberta u Ostrogonu će 4. prosinca šest novih ili popravljenih crkvenih zvona biti podignuto u obnovljeni zvonik. Kardinal Peter Erdö blagoslovio je zvona za tu najveću mađarsku crkvu na svečanoj posveti na Prvu nedjelju došašća 3. prosinca, izvještava KNA.

Adventska duhovna obnova u Würzburgu

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg u Njemačkoj od 1. do 3. prosinca održana je trodnevna adventska duhovna obnova za hrvatske vjernike u crkvi St. Josef, objavila je HKM

1 2 3 382