Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov izrazio sućut i pozvao na molitvu za stradale u Tetovu

Zagreb (IKA)

Nakon tragičnog požara u COVID bolnici u Tetovu u Sjevernoj Makedoniji koji se dogodio u večernjim satima 8. rujna, skopski biskup i strumičko – skopski eparh mons. Kiro Stojanov izrazio je sućut obiteljima stradalih, njihovoj rodbini i prijateljima, obećavajući im svoje molitve.

“Povodom tragičnog požara u modularnom centru COVID bolnici u Tetovu, koji se dogodio u večernjim satima 8. rujna, skopski biskup i strumičko – skopski eparh mons. Kiro Stojanov izražava veliku tugu zbog gubitka ljudskih života, koji su poginuli u požaru, te izražava sućut njihovim obiteljima, rodbini i prijateljima, obećavajući im svoje molitve. Ozlijeđenima želi što brži oporavak te  sve njih preporučuje Božjemu milosrđu i zaštiti Majke Božje.”

Nakon ovog tragičnog događaja, biskup Stojanov pozvao je vjernike na molitvu za poginule, ozlijeđene i sve one koji su pogođeni ovom tragedijom.

Ujedno je biskup Stojanov zahvalio spasilačkim timovima koji su žrtvovali svoje živote u spašavanju života i gašenju požara, stoji u priopćenju biskupije.

U požaru koji je 8. rujna u večernjim satima izbio u tetovskoj Covid bolnici, 14 ljudi je izgubilo živote, a 12 ih je ozlijeđeno. Vlada je proglasila trodnevnu žalost.

biskup Kiro Stojanov