Budi dio naše mreže
Izbornik

Bolnice u Beču kojima upravljaju redovničke zajednice brinu se za 30 posto svih bolesnika

Beč (IKA)

U sedam bečkih bolnica čiji su nositelji redovničke zajednice, u 2023. liječilo se 30 posto stacionarnih pacijenata u austrijskom glavnom gradu, priopćeno je u ponedjeljak 8. srpnja 2024., prenosi Kathpress.

Udio bolničkih kreveta tih bolnica u ukupnom broju bolničkih kreveta u Beču iznosi 25 posto.

„Ukupno je 440 tisuća boravilo u našim bolnicama na bolničkom ili ambulantnom liječenju“, izjavio je primarijus Manfred Greher, medicinski ravnatelj bečke bolnice Srca Isusova (Herz-Jesu-Krankenhaus) i glasnogovornik bečkih redovničkih bolnica.

Važnu ulogu redovničke bolnice imaju i u području akutne skrbi, primjerice kod hitne pomoći, kao i kod takozvanih izbornih zahvata.

Bečke redovničke bolnice u 2023. izvele su gotovo 57 tisuća operacija, uključujući bolničke i ambulantne zahvate, pojasnio je Greher.

Tih sedam bolnica važne su i kao poslodavci, jer zapošljavaju ukupno 5300 osoba. Osim toga, svoju ulogu i u budućnosti vide kao dio mreže medicinske izobrazbe i kao jamstvo izvrsnosti u mnogim medicinskim disciplinama.

Greher je zahvalio bečkim gradskim vlastima za obećanu financijsku sigurnost „u smislu partnerstva u skrbi za pučanstvo Beča“.

Ključne riječi:
Austrija Beč bolnice redovnici