Budi dio naše mreže
Izbornik

Brzojav sućuti Vijeća europskih biskupskih konferencija u povodu preminuća predsjednika Europskog parlamenta

Vilnius (IKA)

Nadbiskup Vilniusa i predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) mons. Gintaras Grušas u utorak 11. siječnja u povodu iznenadne smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija uputio je brzojav sućuti pokojnikovoj obitelji.

Mons. Grušas izrazio je sućut i suosjećanje Sassolijevoj supruzi Alessandri i djeci Liviji i Giuliju u ime cijele Crkve diljem Europe, uslijed njegove prerane smrti.

Bivši novinar, televizijski voditelj i poznato lice informativnog programa RAI Uno, odlučio se 2009. godine posvetiti politici. Izabran je za predsjednika Europskog parlamenta 2019. godine te je svojim angažmanom potvrdio potrebu politike približavanja građanima i njihovim potrebama, poglavito mladima, uz promicanje europskih vrijednosti, s posebnim naglaskom na najugroženije.

„Europski biskupi podsjećaju na Sassolijevu veliku političku i institucionalnu težinu te na njegovu predanost kao vjernika, sklonog dijalogu i služenju općem dobru. Predsjedništvo CCEE, obnavljajući solidarnost s obitelji, prijateljima i suradnicima časnog Sassolija, utječe se svojim molitvama Dobrom pastiru i Gospodinu života, da ga svojim milosrđem dočeka i dovede do vječne sreće“, navodi se u brzojavu sućuti kojega potpisuje mons. Gintaras Grušas, nadbiskup Vilniusa i predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija.