Budi dio naše mreže
Izbornik

„Caritas Baby Hospital“ u Betlehemu zbrinuo desetke djece iz Gaze

Freiburg/Betlehem (IKA)

Zdravstvena ustanova „Caritas Baby Hospital“ (CBH) u Betlehemu zbrinjava trenutačno 68 djece iz Pojasa Gaze, izvijestio je njemački ured organizacije „Kinderhilfe Betlehem“ koja upravlja ustanovom, a prenijela u utorak 26. ožujka 2024. KNA.

Zbrinuta djeca stigla su iz Rafaha u Pojasu Gaze, na granici s Egiptom. Ondje su živjela u kući dobrotvorne organizacije SOS Dječje selo.

Skupina od 68 djece stigla je iz Pojasa Gaze sredinom ožujka. Za njihovu medicinsku skrb odgovorna je Caritasova dječja bolnica, a svakodnevnu brigu o njima preuzelo je SOS Dječje selo.

Ravnatelj bolnice Issa Bandak izjavio je da je normalno da se skrbe o toj djeci. „Napokon možemo učiniti nešto za nedužne žrtve rata u Gazi.“

To je prvi put od početka rata u listopadu da se djeca iz Pojasa Gaze liječe na Zapadnoj obali Jordana.

„Caritas Baby Hospital“ osim toga preuzeo je brigu i o sedmoro djece iz Pojasa Gaze koja su u trenutku izbijanja rata bila u bolnicama u Izraelu i ne mogu se vratiti svojim kućama.

Caritasova dječja bolnica u Betlehemu, osnovana 1953., u sedamdesetak godina godišnje pruža ambulantnu i stacionarnu medicinsku skrb desetcima tisuća djece.

„Sva djeca dobivaju pomoć, neovisno o podrijetlu i vjeroispovijesti“, piše u izvješću. Bolnica, koja se financira donacijama, jedina je zdravstvena ustanova za djecu na Zapadnoj obali. S oko 250 zaposlenih istodobno je među većim poslodavcima na tom području.