Budi dio naše mreže
Izbornik

Donacija HKM Hanau Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu

Hanau (IKA)

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Hanau u Njemačkoj održana je od petka 8. do nedjelje 10. ožujka duhovna obnova koju je predvodio voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu i glavni urednik časopisa „Veritas - glasnik svetog Antuna Padovanskoga“ fra Vladimir Vidović.

Duhovna obnova organizirana je na inicijativu župnika fra Ivana Kovačevića. Prvog dana duhovne obnove, u petak 8. ožujka, u crkvi sv. Josipa u Hanau fra Vladimir je održao duhovni nagovor o temi obraćenja s ispitom savjesti te je potom uslijedila prilika za ispovijed i slavlje mise.

Drugoga dana duhovne obnove, u subotu 9. ožujka, program je održan u crkvi sv. Petra i Pavla u Marburgu, sveučilišnom gradu i gradu zaštitnice Franjevačkoga svjetovnog reda sv. Elizabete. Uz slavlje sakramenta pomirenja, voditelj duhovne obnove održao je duhovni nagovor i slavio misu uz propovijed. Posljednjega dana duhovne obnove, u nedjelju 10. ožujka, jutarnji dio programa održan je u crkvi sv. Luke u Fuldi, sjedištu biskupije, u kojem se okuplja zajednica hrvatskih vjernika.

Potom su uslijedile dvije mise u sjedištu misije u Hanau. Voditelj duhovne obnove u propovijedi je, kroz tumačenje riječi Božje, učvrstio i ohrabrio zajednicu vjernika na njihovom korizmenom hodu prema svetkovini Kristova uskrsnuća. Pozvao je okupljene vjernike na preispitivanje svoga života osobito po pitanju nasljedovanja Isusa Krista.

Također, fra Vladimir je govorio o poslanju i djelovanju Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu, upoznavši zajednicu s potrebama brojnih ljudi koji svakodnevno dolaze u Pučku kuhinju te je tom prigodom od voditelja HKM-a Hanau fra Ivana Kovačevića primio donaciju u iznosu od pet tisuća eura.

„Iskreno i od srca izražavam najdublju zahvalnost prema Vama,  poštovani fra Ivane, na pozivu i gostoprimstvu koje ste mi iskazali kao župnik i domaćin. Također sam vrlo zahvalan i Vašoj zajednici na velikodušnom daru i djelotvornoj ljubavi kojom ste iskazali brigu i pažnju za našu braću i sestre koji su u potrebi. Također, zahvaljujem i za sva dobročinstva koja ste nam redovito iskazivali i prije svjedočeći konkretnu ljubav prema siromasima“, istaknuo je fra Vladimir u zahvalnom govoru prilikom primanja donacije.