Budi dio naše mreže
Izbornik

HKM Graz: Biskup Svalina podijelio sakrament potvrde

Graz (IKA)

Srijemski biskup Fabijan Svalina predvodio je u subotu 27. travnja misno slavlje te podijelio sakrament potvrde za 65 mladih članova Hrvatske katoličke misije Graz u Republici Austriji, izvijestili su iz HKM Graz.

Na početku misnog slavlja, biskupa su pozdravili krizmanici te izrazili radost zbog primanja sakramenta potvrde. Biskupa su pozvali da moli za njih, njihove roditelje, obitelji i kumove. Biskupa Svalinu pozdravio je i župni vikar Misije fra Ivica Janjić te mu zahvalio na pastirskoj blizini. 

U propovijedi je mons. Svalina pozvao krizmanike da se ne boje u ovo vrijeme i u ovim prilikama biti pravi svjedoci Krista Uskrsloga. Baš poput apostola i prve Crkve svi smo pozvani, ustrajati u nasljedovanju Krista, živeći po njegovom evanđelju, poručio je. Roditelje i kumove krizmanika pozvao je da budu oni koji će svojim primjerom biti snažna podrška mladima na putu vjere. 

Dan prije, u petak 26. travnja u večernjim satima, biskup Svalina se susreo s krizmanicima, te ih pozvao na duhovnu pripravu za primanje sakramenta potvrde, ali i na još snažnije povezivanje s Kristom i Crkvom. Također, ukratko im je predstavio Srijemsku biskupiju. 

Trećeg dana posjeta, biskup Svalina predvodio je nedjeljno misno slavlje u misiji te se susreo s članovima. Evanđeoska slika trsa i loze, o kojoj progovara Božja riječ, istinski je poziv svim Kristovim učenicima na trajno obnavljanje zajedništva s Kristom i njegovom Crkvom, poručio je biskup.  

Sve članove misije pozvao je da ne zaborave i ne zanemare svoje korijene, kao i svoj kršćanski i nacionalni identitet. Zahvalio je franjevcima, kao i drugima koji su sudjelovali u pripravi slavlja krizme, ali i za mogućnost da se susretne sa zajednicom vjernika u Hrvatskoj katoličkoj misiji Graz. U pratnji biskupa Svaline bio je generalni vikar Srijemske biskupije mons. Josip Ivešić, izvijestili su iz HKM Graz.