Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće vjernika Hrvatske katoličke misije u Beču u Maria Gugging

Beč (IKA)

Vjernici Hrvatske katoličke misije u Beču su 23. rujna 2023. hodočastili u najveće marijansko svetište Bečke nadbiskupije, spilju Gospe Lurdske u Maria Guggingu.

Hodočašće je započelo u misijskoj crkvi am Hof molitvom i hodočasničkim blagoslovom, a zatim je nastavljen pješački hodočasnički put do samog svetišta u Maria Guggingu. Putem se molilo za početak nove školske, akademske, vjeronaučne i katehetske godine. Uz molitvu je bilo i pjesme kao i međusobnih razgovora. Vjernici su imali priliku i za svetu ispovijed tijekom hodočašća. Na hodočašću je zamijećen veliki broj mladih, a ukupno je bilo nešto više od 500 hodočasnika.

Vrhunac hodočasničkog puta bila je sveta misa koju je predslavio dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, fra Darko Grmača, koji je bio i voditelj ovog hodočašća. Fra Darko je na svetoj misi potaknuo vjernike da budu poput Marije ljudi vjere i povjerenja, Marija neka bude primjerom i životnim uzorom na putu koji vodi k Bogu. Hodočasničkom misom i blagoslovnom je završilo misijsko hodočašće ispred spilje Gospe Lurdske.