Budi dio naše mreže
Izbornik

Otkazane proslave Malih i Velikih Tekija u Petrovaradinu

Petrovaradin (IKA)

Ravnatelj biskupijskog svetišta Gospe Tekijske u Petrovaradinu vlč. Ivan Rajković donio je odluku o otkazivanju proslave blagdana Sv. Joakima i Ane (Malih Tekija - 25. i 26. srpnja) i Snježne Gospe (Velikih Tekija - 4. i 5. kolovoza). Pismo Uprave biskupijskog svetišta Gospe Tekijske - Petrovaradin, poslano u subotu 18. srpnja, prenosimo u cijelosti.

Vođeni pogoršanjem trenutne epidemiološke situacije u Republici Srbiji, mjerama koje je izdao Republički krizni štab kojim se ograničavaju okupljanja do 10 osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru, kao i uputama koje su 17. srpnja svećenicima uputili katolički biskupi Srbije, ovo otkazivanje smatramo razboritim i odgovornim činom s kojim ne bi pridonosili još većem širenju zaraze.

Oni vjernici koji imaju zavjete, svoje zavjete mogu izvršiti tijekom cijele godine iza 5. kolovoza svakog tjedna prije nedjeljne mise na Tekijama u 18 sati, sve do 3. listopada kada se završava hodočasnika godina. Naravno ako epidemiološka situacija ili naredba zabrane kretanja to ne bude zapriječila.

Neka nam zagovor Gospe Tekijske – pomoćnice kršćana – pomogne nadići ovu krizu, dati snage zdravstvenim radnicima i pomogne znanstvenicima u pronalaženju djelotvornog i sigurnog cjepiva kako bi ova pandemija što prije prestala.

Pozdrav u Gospodinu,

Uprava Biskupijskog svetišta Gospe Tekijske – Petrovaradin