Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa uputio poruku Peruancima: U pandemiji nitko ne bi trebao biti isključen ili napušten

Lima (IKA)

Ohrabrenje i molitva pape Franje stigli su, putem pisma koje je potpisao Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, peruanskom narodu i organizatorima inicijative naslovljene „Udahni Peru“, u korist oboljelih od bolesti COVID-19, izvijestio je hrvatski ured Vatican Newsa u petak 19. veljače.

Pomoći u suzbijanju strašnoga drugog vala bolesti COVID-19 u Peruu, koji ima više od 1.200.000 slučajeva zaraze, a preminulih je više od 44.000 – svrha je peruanskoga telemaratona solidarnosti naslovljenog „Udahni Peru“, koji već čini mnogo za najteže slučajeve zaraženih koronavirusom, a koji su prisiljeni disati uz pomoć respiratora kako bi dopustili plućima da odgovore na bolest.

Svrha akcije „Udahni Peru“ – nabava respiratora i druge opreme zdravstvenim ustanovama

Svrha je prikupljanje sredstava kako bi se nabavili respiratori i druga medicinska oprema zdravstvenim ustanovama kojima je ona potrebna.

Članovi obitelji oboljelih u Peruu odnose boce napunjene kisikom

Organizatorima inicijative i njihovim suradnicima stigao je srdačni pozdrav pape Franje, i to putem pisma koje je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, a koje je upućeno nadbiskupu Trujilla i predsjedniku Peruanske biskupske konferencije monsinjoru Miguelu Cabrejosu Vidarti. Papa hrabri sve njih da učine da Božja nježnost stigne do sviju kroz skrb, gradeći humanije i bratskije društvo u kojemu se zauzimamo kako bismo zajamčili da nitko neće ostati sam, da se nitko ne osjeti isključen ili napušten.

Peru je u Latinskoj Americi odmah iza Brazila prema težini slučajeva bolesti COVID-19

Potom je svima – bolesnima, obiteljima, njihovoj rodbini Papa udijelio blagoslov te se sjedinio s njima u molitvi za zagovor Blažene Djevice Marije, Zdravlja bolesnih.
Spomenimo na kraju da se Peru već mjesecima bori sa zdravstvenom krizom u kojoj je, u Latinskoj Americi, na drugom mjestu po težini slučajeva, nakon Brazila. Zaraza se, nažalost, i dalje širi, među ostalim i zbog toga što je propao zdravstveni sustav slijedom vrlo velikoga broja hospitaliziranih osoba i neodgovarajućih mjera sigurnosti koje nisu u stanju zajamčiti higijenu i odgovarajuću udaljenost, posebno među najsiromašnijim stanovnicima, javlja hrvatski ured Vatican Newsa u petak 19. veljače.