Budi dio naše mreže
Izbornik

Svi sveti i Dušni dan u Banjoj Luci

Banja Luka (IKA)

Svetkovina Svi sveti i Dušni dan obilježeni su misnim slavljima u crkvama i na brojnim grobljima grada Banje Luke te pojedinačnim blagoslovom grobova, izvijestila je Banjolučka biskupija.

Župnik centralne župe i ujedno dekan Banjolučkog dekanata preč. Vladislav Žarko Ošap slavio je mise u svojoj župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije, te na grobljima sv. Marko i sv. Juraj u naselju Pavlovac i blagoslivljao je grobove osim na spomenutim grobljima i na glavnom Gradskom groblju.

Župnik župe sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu fra Domagoj Šimić slavio je mise u svojoj župnoj crkvi, u župnom pastoralnom centru u Motikama, te blagoslivljao grobove na „Fratarskom“ i Motičkom groblju. Župnik župe sv. Terezije od Djeteta Isusa mons. Ivica Božinović, slavio je mise osim u župnoj crkvi i na grobljima sv. Jakova u naseljima Debeljaci i sv. Ane u Rebrovcu. Župnik župe Uznesenja Marijina u Mariji Zvijezdi vlč. Zvonko Topić slavio je mise u župnoj crkvi i blagoslivljao grobove na groblju sv. Ive u naselju Trapisti, sv. Ilije u naselju Priječani te u naselju Mađir.

U katedrali je mise slavio rektor katedrale vlč. Pero Ivan Grgić.

Biskup Franjo Komarica je tradicionalno – kao i svake godine – predslavio koncelebrirano misno slavlje na svetkovnu Svih svetih na Rimokatoličkom groblju Sv. Marko. S njim su koncelebrirali župnik Ošap, vlč. Anto Barešić i grkokatolički banjolučki župnik o. Miroslav Krnješin. Na Dušni dan biskup je tradicionalno predslavio koncelebrirano misno slavlje za pokojne biskupe, svećenike, redovnike i redovnice u svojoj katedrali. S njim su koncelebrirala šestorica svećenika: rektor katedrale vlč. Grgić, mons. Anto Orlovac, prelat Miljenko Aničić, prof. mons. Karlo Višaticki, župnik i dekan Vladislav Žarko Ošap te vlč. Ilija Kelić. 

Foto: Banjolučka biskupija

Ključne riječi:
Dušni dan Svi Sveti