Budi dio naše mreže
Izbornik

Ubijen losangeleski pomoćni biskup David O´Connell

Los Angeles (IKA)

Pomoćni losangeleski biskup David O´Connell pronađen je tijekom vikenda ustrijeljen u svojoj kući u Kaliforniji, objavili su američki mediji, a prenosi KNA.

Biskup O´Connell, 69-godišnji Irac podrijetlom iz Corka, poznat po svome zauzimanju za mir i siromašne, djelovao je posljednjih 45 godina u losangeleskoj nadbiskupiji, od 2015. kao pomoćni biskup. Istražitelji još nemaju informacije tko su počinitelji ubojstva niti što bi mogao biti motiv.

Losangeleski nadbiskup Jose Gomez u priopćenju u subotu po mjesnom vremenu poručio je da je „vrlo tužan“. „Ovo je šok, nemam riječi kojima bih iskazao svoju tugu“, napisao je nadbiskup Gomez, opisujući biskupa O´Connella kao dobrog prijatelja koji će mu jako nedostajati. „Bio je mirotvorac sa srcem za siromašne i useljenike, imao je strast za izgradnju zajednice u kojoj se poštuje i štiti svetost i dostojanstvo svakog ljudskog života”, napisao je nadbiskup Gomez.

Biskup O´Connell bio je štovan u politici i društvu zbog svoga društvenog angažmana. Godinama je djelovao kao dušobrižnik za afroamerikance i latinoamerikance u sirotinjskoj četvrti „South Central“ i bavio se posebice problematikom useljavanja. Između ostaloga, bio je predsjednik udruge koja je pomagala djeci i obiteljima doseljenima iz Srednje Amerike, prenosi KNA.